×
Menu

BMX Hub Guards

  Filter
Merken
As diameter
Driver side

Wat zijn BMX hub guards?

BMX hub guards zijn een goede oplossing om schade aan je naaf en spaken te voorkomen. Hub guards zijn pilonvormige doppen die aan de buitenkant van de naaf zitten in het midden van de wielen. Wanneer een rijder grindt op rails en ledges werken de hub guards als een schild voor de kern van het wiel. Ze kunnen de wrijving ook verminderen, waardoor je grinds langer en soepeler worden.

Wanneer je hub guards kiest, is het belangrijk dat je weet waar je naar moet kijken. Hub guards aan de voorzijde kunnen gebruikt worden met een 10mm as en hub guards aan de achterzijde zijn juist voor een 14mm as. Er is ook een verschil tussen drive side hub guards en non drive side hub guards. Alle drive side hub guards hebben een cut-out om ruimte te maken voor de ketting.

Universele hub guards en materialen

Je zult ontdekken dat sommige merken universele hub guards aanbieden. Deze hub guards werken dan ook met de meeste setups en hoeven niet merkspecifiek te zijn. Universele hub guards zijn te krijgen voor het achter- en voorwiel.

BMX hub guards worden gemaakt van verschillende materialen, de meest voorkomende zijn nylon en aluminium. Een nylon hub guard is makkelijker om mee te grinden dan de aluminium tegenhanger. Aan de andere kant, is de aluminium versie duurzamer. Welk type je ook kiest, grinden met hub guards is altijd beter dan zonder.

Het beschermen van je naaf en spaken met een hub guard betekent dat je deze onderdelen minder vaak hoeft te vervangen. Wanneer dit uiteindelijk toch het geval is, bieden we een grote selectie onderdelen om je rijdend te houden. Bekijk bijvoorbeeld onze BMX Wiel Onderdelen en BMX Hubs.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden