×
Menu

IJshockeyschaatsen

  Filter
Merken
Schoenmaat
Binnenschoen details
Verwisselbaar ijzer

Goed om te weten

Materialen en kenmerken van ijshockeyschaatsen

Het zal zeker geen verrassing zijn, maar voor het spelen van ijshockey heb je ijshockey schaatsen nodig die zowel sterk, stijf, en geoptimaliseerd zijn voor snelle acceleratie, stoppen en draaien. In deze categorie vind je ons brede assortiment van zowel dames als heren ijshockey schaatsen, de meeste schaatsen zijn unisex.

IJshockeyschaatsen hebben een goede enkelsteun en een licht gebogen frame, dat je in staat stelt om snelheid te winnen en snelle manoeuvres te maken. Bovendien hebben ijshockey schaatsen een robuust ontwerp en ze zijn over het algemeen verkrijgbaar met veters in plaats van gespen.

De meeste ijshockey schaatsen zijn gemaakt van PU-leer en kunststof. PU-leer is niet zo flexibel als echt leer, maar in plaats daarvan is het uiterst duurzaam en sterk. Wanneer je ijshockey speelt, worden je hockeyschaatsen blootgesteld aan impact met sticks, de puck en botsingen met andere spelers. Daarom dienen ze sterk te zijn, om je voeten zo goed mogelijk te kunnen beschermen.

De ijzers hebben meerdere functies. Ze worden gebruikt als aanzet, maar werken ook als een rem. Daarbij maken de ijzers het mogelijk om een snelle start te maken en de bochten snel te nemen. Hockeyschaatsen moet snel zijn, maar de wendbaarheid is net zo belangrijk. Voor regelmatig gebruik (wekelijkse trainingen, en als gevolg daarvan, veel ijzer slijpen), raden we schaatsen met een ijzers van roestvrij staal aan, omdat ze zeer duurzaam zijn en geschikt voor slijpen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden