×
Menu

Langlauf ski's en uitrusting

Goed te weten

Langlaufski's (ook bekend als cross-country ski's) worden gebruikt voor 's werelds oudste ski sport en het is een sport voor alle leeftijden. Nordic ski's zijn zeer geschikt voor training en het helpt de grote spiergroepen te trainen en tegelijkertijd verbeter je je evenwicht en coördinatie.

Kies de juiste langlauf ski uitrusting

De lengte van de cross-country ski's moet zo'n 20 cm langer zijn dan je eigen lichaamslengte. Om de juiste langlauf ski te vinden, moet je uitzoeken hoe je de ski's wilt gebruiken.

3 soorten langlaufski's

Er zijn drie belangrijke soorten langlaufski's, met iets andere kenmerken. We hebben de ski's onderverdeeld in wedstrijd ski's/klassieke ski's, touring ski's en backcountry ski's.

KLASSIEKE CROSS COUNTRY SKI'S

Met een dun, lichtgewicht ontwerp, zijn deze ski's geweldig voor skiërs die van snelheid en lange ritten houden op de geprepareerde loipes. Omdat ze dunner zijn, is een goede balans vereist en om die reden, wat ervaring. Ze zijn geschikt voor wedstrijden en racen.

SKATING CROSS COUNTRY SKI'S

Deze ski's zijn over het algemeen korter en stijver dan de andere twee soorten. De naam zelf geeft aan dat de ski wat specifieker zijn in de bewegingen die je gebruikt, hoofdzakelijk bij een zijwaartse kick beweging. Om die reden zijn ze iets dynamischer en vereisen ze een specifieke techniek.

Backcountry CROSS COUNTRY ski's

Deze ski's zijn zwaarder en breder dan de andere twee soorten omdat ze geschikt zijn voor een skiër die de voorkeur geeft aan lange trips "off trail" en in de diepere, onaangetaste sneeuw. Het ontwerp van de ski's maakt ze perfect voor trips zowel de berg op als af. De backcountry ski's zijn voor gemiddelde tot gevorderde skiërs die hun weg kennen op de gehele berg.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden