×
Menu

Wielen voor inline / street hockey

Goed om te weten

Welke street hockey wielen moet ik gebruiken?

Als je nieuwe inline hockey wielen koopt, heb je dezelfde maat nodig als je huidige set. Street hockey skates hebben vaak een speciale setup, wat het mogelijk maakt dat elk wiel in het frame een andere maat kan hebben.

Op de meeste veel frames staat de optimale wielmaat aangeven, om verwarring te voorkomen. Dus als je bijvoorbeeld een hi-lo wielopstelling hebt, dan zou dit er zo uit kunnen zien: 80-80-76-76. Deze cijfers verwijzen naar de wieldiameter in millimeters. Dit betekent dus dat je twee achterwielen maximaal 80 mm kunnen zijn en de voorwielen 76 mm - in de regel worden de grootste wielen altijd aan de achterkant van het frame gemonteerd.

Inline hockey wielen voor binnen versus buiten

Het meeste plezier haal je uit rolhockey als je een set wielen gebruikt die speciaal ontworpen zijn voor binnen of juist voor buiten. Skatewielen voor indoor hockey zijn zachter, meestal met een durometer (wielhardheid) tussen 72A en 76A. Deze zachtere wielen zorgen voor een betere grip op gladde indoor ondergrond. Hockey wielen voor buiten hebben doorgaans een hardheidsgraad van 80A en daarboven, zodat ze de harde, betonnen ondergrond kunnen doorstaan.

Kan je wielen voor zowel indoor als outdoor gebruiken? In theorie wel. Multisurface wielen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden en hebben meestal een hardheid van 78A of 80A. Je zult echter merken dat spelers die zowel buiten als binnen hockeyen waarschijnlijk voor beide aangelegenheden een aparte set wielen hebben.

Een set hockey wielen worden vaak zonder lagers en spacers geleverd, zorg dus voor de beste prestaties door nieuwe Inline / Street hockey lagers aan te schaffen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden