MENU
×

Wielen voor inline / street hockey

  Filter
Merken
Wieldiameter
Wielhardheid

Kies de juiste rolhockey wielen

Straat hockey wielen hebben vaak een diameter van 76 mm of 76+80 mm als je in een hi-lo setup speelt. De hardheid van de straat hockey wielen is medium (81A-83A) tot hard (83A-88A). Voor indoor rolhockey wordt vaak een zachter wiel gebruikt (74A-80A).

Als je nieuwe rolhockey wielen moet kopen is het vaak het beste om nieuwe wielen te kopen die dezelfde afmetingen hebben als de oude. Omdat het frame van een hockey skate ontworpen is voor een bepaalde wiel afmeting, vindt je meestal op het skateframe de term staan "recommended wheel size" dit is de aanbevolen wiel afmeting.

Als de skate gemaakt is voor een hi-lo setup vindt je twee verschillende aangeraden wiel afmetingen op het frame staan. Dit ziet er uit als: 80-80-76-76 het betekent dat de achterste twee wielen 80 mm moeten zijn en de voorste 76 mm. Monteer de grootste wielen altijd achteraan.

De wielen slijten snel

Rolhockey wielen hebben een breed profiel waardoor je maximale controle hebt in alle situaties. De wielen slijten snel wanneer je rolhockey speelt, omdat je veel snelle haakse bochten, power brakes en slides maakt. Dit gebeurd tientallen keren gedurende een "normale" wedstrijd. Daarom is de kwaliteit en duurzaamheid van de wielen een belangrijk aspect om te bekijken.

Let op dat de meeste wielen zonder lagers geleverd worden en komen in een set van vier. Als dit niet het geval is staat dit duidelijk omschreven in de product beschrijving.