Gratis bezorging vanaf €59365 dagen bedenktijd Inloggen|Contact|Over SkatePro
Skates
Goed te weten

Inline skates, skeelers en rolschaatsen

Inline skates en rolschaatsen en zijn verkrijgbaar in verschillende versies voor verschillende doeleinden. Het meest gebruikte model is de inline skate waarin de wielen in één lijn staan. Er zijn echter ook vele fans van rolschaatsen waar de wielen op gemonteerd zijn zoals op een skateboard.

Inline skates

Er zijn verschillende inline skates voor fitness, snelheid (skeelers), roller hockey, street / aggressive, net zoals ze ook een fusion rollerblade hebben gemaakt, genaamd free skate. Inline skates rollen beter en bieden een betere rechtuitstabiliteit dan rolschaatsen. Ze maken het ook makkelijker om in balans te blijven, zodat je niet naar voren of naar achteren valt. Inline skates zijn de meest populaire vorm van skates, het is ook de skate waar je het grootste aanbod van zowel skates als onderdelen kunt vinden.

Rolschaatsen

Voor veel mensen worden rolschaatsen gezien als de oorspronkelijke skate, en het heeft nog steeds veel fans. De rollende techniek is een beetje anders, en sommige denken dat deze skates gemakkelijker te controleren zijn. De rolschaats is voor velen een retro skate, omdat ze hier mee zijn begonnen als kind, en daarom is de voorkeur misschien een kwestie van zowel smaak als nostalgie. Binnen Derby sport, dergelijke quad rolschaats is echter de standaard.

Lees de gids aankoop van skates

De geschiedenis van de inline skates en rolschaatsen

In de jaren 1980 maakten Roces en Rollerblade inline skates zoals we ze vandaag de dag kennen, maar eigenlijk zijn ze afkomstig uit 1849, toen een Fransman een aantal rekwisieten moest maken voor een opera, die leken op ijs schaatsen. Roces was het eerste merk dat inline skates massa-produceerde, maar het was Rollerblade die het populair maakte. Daarom zijn rollerblades ook een begrip met inline skates in vele landen.

Veel ouders en grootouders zullen zich de oude rolschaatsen herrinneren die kunnen worden bevestigd aan een paar schoenen, maar dat is niet een nieuwe uitvinding. De rolschaatsen kunnen worden gedateerd terug naar de late jaren 1700. Er zijn sindsdien pogingen gedaan om de traditionele rolschaatsen opnieuw uit te vinden, waaronder Slides met Power "Blade-and-walk", vergelijkbaar met een algemene inline skate, maar die bestaat uit een schoen in een omhulsel.