Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Onderdelen voor BMX Frames

Goed om te weten

Race BMX frames zijn lichtgewicht voor topsnelheid

Om het meeste uit je race BMX-ervaring te halen, zou je een licht en stabiel frame moeten hebben in de juiste hoogte. In een BMX race is het doel om als eerste over de finish te komen. Je BMX-frame zou je de contole moeten bieden die je nodig hebt bij het maken van strakke bochten en behalen van hoge snelheden.

Welke maat race BMX frame heb ik nodig?

Binnen de race BMX frame categorie zul je zien dat deze verdeeld is in verschillende "framenamen" van Mini tot Pro XXXXL. De twee voornaamste maten waarin onderscheid gemaakt wordt tussen de frames zijn top tube en chainstay length. Deze worden in principe beide groter bij elke maat die je omhoog gaat.

De top tube lengte is de afstand tussen het midden van de headtube en het midden van de seat tube. Het doel hier is om de lengte te vinden waar je comfortabel kunt rijden. Je lengte is de belangrijkste indicator, dus bekijk de BMX Race Maattabel om te zien welke lengte we aanbevelen voor jouw lengte.

De chainstay lengte wordt gemeten van de achteras tot het midden van de bottom bracket. De lengte van de chainstay beïnvloedt of je BMX een langere of kortere wielbasis heeft. Hoe langer de wielbasis, hoe stabieler de fiets zal zijn tijdens het springen en hoge snelheden. Een kortere chainstay zal zorgen voor makkelijkere manuals, scherpe bochten en een over het algemeen meer wendbare fiets.

BMX-headtube hoek

De headtube hoek is een detail dat het gevoel van de fiets behoorlijk kan beïnvloeden. De meeste frames hebben hun headtubehoek tussen de 74 en 76 graden, maar dit kan ook daarbuiten variëren. Een lagere hoek (74 of lager) vergroot de afstand tussen de wielen, waarbij een hogere hoek (76 of hoger) de wielen dichter bij elkaar brengt.

Een ander onderdeel van een race BMX-fiets dat ervaring sterk kan beïnvloeden, is de bar. Bekijk hier onze gehele selectie van Race BMX-bars.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden