×
Menu

BMX Race Frames

  Filter
Merken
Frame naam
Frame Top Tube
Achtervork lengte (Centrum)
Frame materiaal

Goed te weten

Hoe het beste BMX frame te kiezen

Welke afmetingen je nieuwe BMX frame moet hebben is voornamelijk gebaseerd op persoonlijke voorkeuren. Hier zijn een aantal tips die een nieuwe onervaren BMX rijder kunnen helpen om het juiste BMX frame te kiezen.

Als je je BMX fiets gebruikt voor races, heb je vaak veel snelheid op de baan en daarom is het een voordeel om een langer BMX frame te hebben, omdat dit voor meer stabiliteit zorgt.

De verbeterde stabiliteit geeft je de mogelijkheid om sneller te gaan zonder de controle te verliezen. Als je liever een BMX fiets hebt die sneller reageert, dan zal een frame met een kortere bovenbuis je helpen om beter de juiste baan in de bochten te kunnen kiezen.

Moet ik voor de "Steep" of "Mellow" balhoofdbuis gaan?

De hoek van de balhoodbuis is een ander belangrijk aspect voor de stabiliteit van de BMX fiets. Een mellow (minder steil) hoek zorgt voor een langere wielbasis. Een langere wielbasis geeft de fiets meer stabiliteit op hogere snelheden. Een steep (steile) hoek maakt de fiets korter en reageert deze sneller. De mellow hoek wordt meestal gebruikt door de BMX racers, omdat deze opstelling meer controle geeft op de baan.

Hoe lang moet mijn achterbrug zijn?

Als we praten over reactie versus stabiliteit van het BMX frame is de achterbrug nog een aspect om overna te moeten denken. De achterbrug van een BMX frame is normaal tussen de 30 en 40 cm.

De meeste BMX race rijders kiezen voor een lange achterbrug omdat dit meer controle geeft. Op een "pump" parcourse, helpt een langere achterbrug te voorkomen dat de rijder achterover valt tijdens het "pumpen".

Lichtgewicht BMX frame

De theorie zegt dat een lichtere BMX fiets meer snelheid kan bereiken. Om een lichtgewicht te kunnen bereiken zijn de meeste BMX frames gemaakt van lichte matterialen, Carbon of Aluminium. De lichtste BMX frames zijn meestal gemaakt van Carbon, maar deze zijn ook gelijk het duurste.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden