×
MENU

Skeelers

  Filter
Merken
Schoenmaat
Wieldiameter
Wielbasis
Deck hoogte

Goed te weten

Als je wilt skaten om te trainen, inline skaten leuk vindt of je bent een ervaren speed skater, dan zijn de skeelers de geschikte skates voor jou.

Kies de juiste skeelers

Er is een breed scala aan skeelers. Als je skates nodig hebt die snel rollen, maar niet per se skates die kunnen worden gebruikt voor het speed skaten, kun je skates kiezen met enkelondersteuning en kleinere wielen dan de wielen voor skeelers. Skeelers die gebruikt worden voor het speed skaten, hebben zeer grote wielen om de snelheid te optimaliseren. Het frame en de wielen zijn aanzienlijk langer dan de schoen. De schoenen hebben een nauwere pasvorm en niet veel vulling. Verder hebben de schoenen weinig ondersteuning voor de enkels, waardoor ze flexibeler zijn. Dit type is gemakkelijk te herkennen het lijkt meer op een gewone schoen dan op een laars.

Wielen voor skeelers zijn gemaakt voor hoge snelheid wat ze heel speciaal maakt. Naast het feit dat de wielen erg groot zijn, zijn ze ook hard en hebben ze een smal profiel om contact met de weg te minimaliseren. Dit alles maakt de skate erg snel.

Wat is inline speed skating?

Speed skating kan gedaan worden op zowel ijsschaatsen als rolschaatsen/inline skates. Als de sport wordt uitgeoefend op ijsschaatsen, heet het schaatsen. Op rolschaatsen / inline skates, heet het speed skating of inline skating. Inline-skaten kan plaatsvinden zowel binnen als buiten. Outdoor inline-skaten is een competitie sport. Maar om gewoon snel te skaten en je grenzen te verleggen op dat gebied kun je ook inline speed skeelers gebruiken.

Naast skeelers kun je ook losse onderdelen vinden zoals: schoenen, wielen, lagers en frames. Alles samen verbetert de snelheid. We verkopen alleen populaire merken, zoals K2, Rollerblade, Powerslide en Fila.