×
Menu

Inline / Street hockey lagers

  Filter
Kleur
Merken
Lagerprecisie
Lager type
Spacers
Smeermiddel

Goed om te weten

Lagers voor Street Hockey

Hoewel ze maar een klein onderdeel van je hockey skates zijn, kan het hebben van een goede set inline hockeylagers een wereld van verschil maken. Elk wiel heeft twee lagers. Deze zorgen ervoor dat je wielen draaien. Lagers zijn meestal gemaakt van staal of keramiek. Je kunt kiezen tussen open of gesloten lagers. Voor meer informatie over verschillende soorten lagers, zie onze gids Aankoop van lagers.

Over het algemeen kiezen veel inline hockeyspelers voor een wielopstelling waarbij de wielen verschillende maten hebben. Je hoeft je echter geen zorgen te maken over de maat van je lagers. De meeste lagers hebben dezelfde maat, aangeduid als 608, en passen ook in inline- en rolschaatswielen.

Alles over de ABEC-classificatie

Let bij het kiezen van een lager ook op de ABEC-classificatie. Dit verwijst naar de precisie van het lager, met andere woorden, hoe soepel het lager zal rollen. Dit wordt gemeten op een schaal van 1 tot 9. Hoe hoger het getal, hoe groter de nauwkeurigheid is. Onthoud echter dat niet alle lagers een ABEC-classificatie hebben, dus het is niet per se zo dat de beste lagers voor street hockey de lagers met de hoogste ABEC-classificatie zijn.

Veelgestelde vragen over hockeylagers zijn hoe je de lagers uit de wielen haalt en hoe je ze vervolgens schoonmaakt. Bekijk dan deze video en gids voor het Schoonmaken en smeren van lagers. Je lagers zullen er dan weer zo goed als nieuw uitzien en aanvoelen. Als je dit hebt gedaan en nog steeds denkt dat je niet soepel rolt, dan is het misschien tijd om nieuwe Wielen voor inline / street hockey te kopen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden