MENU
×

Cruiser Longboards & Carver Longboards

  Filter
Kleur
Merken
Deck lengte
Wieldiameter
Truck-type
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 3

Cruiser longboards – om te cruisen en voor vervoer

Op deze pagina zul je een goede selectie vinden van cruiser longboards en carving boards.

De cruiser, is waarschijnlijk het eerste type board dat in je opkomt wanneer je aan longboards denkt. Cruiser boards zijn speels om op te rijden en zoals de naam doet vermoeden, zijn ze zeer geschikt om te cruisen. Met een cruiser longboard zet je vaak zelf af om rond te rijden door de stad. Ze zijn ook een super vervoersmiddel om van A naar B te gaan.

We raden een cruiser longboard aan als je graag lekker rond wil cruisen of als je nieuw bent in het longboarden en je eigen stijl nog moet ontdekken. Na een tijdje oefenen, kun je het board upgraden zodat deze bij je longboard stijl past.

Carving longboards – surfen op asfalt

Carving longboards zijn gemaakt voor pumping. Met de dynamische bewegingen voelt deze longboard stijl alsof je aan het snowboarden of surfen bent op het asfalt. Wanneer je gaat carven, druk je het board naar beneden zodat je op die manier snelheid krijgt en zult behouden, en in diepe S bochten kun je je snelheid onder controle houden.

De longboards op deze pagina zijn specifiek gemaakt voor carving en zijn over het algemeen ontworpen met een aantal technische aspecten waardoor ze zeer geschikt zijn voor carving. Desondanks, kun je een cruiser board upgraden voor een betere carving ervaring, dit komt omdat deze type longboards erg veel op elkaar lijken en veel gemeen hebben. (zie volgende paragraaf)

Upgrade je cruiser longboard naar andere stijlen

Ook al zijn cruiser longboards specifiek gemaakt om mee rond te cruisen, je kunt nog altijd hoge snelheden bereiken en onderdelen upgraden naar stijlen van andere longboards. Natuurlijk is het gebruiken van een longboard voor zijn eigen doeleinden het meest ideaal, maar als je een beetje nieuwsgierig bent en ook andere stijlen wilt leren kennen, kun je je cruiser gerust een beetje aanpassen. De volgende informatie geeft weer hoe je de belangrijkste kenmerken van andere longboard types kunt overnemen.

CARVER

Op deze pagina vind je carver longboards specifiek gemaakt voor carving, maar maak simpelweg de trucks iets losser op je cruiser longboard om deze te upgraden voor geoptimaliseerde carving kenmerken. Maak de trucks beetje bij beetje losser totdat je het gewenste gevoel van wendbaarheid hebt. Met lossere trucks wordt pumping en het maken van diepere bochten makkelijker.

DANCING

Als je cruiser longboard al aan de langere kant is – minstens 40’’ lang en niet te uniek in ontwerp – kun je deze ook gebruiken voor dancing. De lange vorm geeft je een goed platform om boardwalks te doen en zelfs freestyle trucs.

DOWNHILL

Je cruiser board moet minstens 38’’ lang zijn om het te gebruiken voor downhill rijden en je hebt wijdere trucks nodig met hardere wielen – meestal 86A. Met een langer board en wijdere trucks verhoog je de stabiliteit van het board en verminder je het risico op wankelingen. Hardere wielen maken het ook makkelijker om slides te doen, in tegenstelling tot de zachtere wielen die dit juist tegen gaan omdat ze veel grip geven en de slides daardoor moeilijker worden om uit te voeren.

Neem gerust contact op met onze klantenservice over hoe je je cruiser longboard kunt aanpassen aan je specifieke rijstijl.

Cruiser longboards – klassieke vormen

De vorm van longboards zegt alles over de rijstijl. Welk type longboard je kiest is daarom meest afhankelijk van je eigen voorkeuren en smaak. Klassieke cruiser longboards zoals de pintail en fishtail hebben een surf-geïnspireerde uitstraling voor een surf achtig gevoel op straat. Nieuwe vormen, geïnspireerd door de klassieke longboards, zijn ook na verloop van tijd ontstaan. Een van de eerste aanpassingen van de klassieke boards was de invoering van de kicktail, waardoor het makkelijker is om scherpere bochten te maken.

Bekijk onze grote selectie cruiser longboards op deze pagina.

Mocht je nog vragen hebben over longboards, kun je meer lezen in de gids Aanschaf van longboards.


Je bent ook meer dan welkom om contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder met het vinden van het juiste longboard.