×
Menu

Touring Ski's

  Filter
Merken
Lengte
Taille Breedte
Binding
Geslacht
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Wat zijn Touring ski's

Touring ski's combineren stylen zoals piste skiën, off-piste skiën, telemark en zelfs langlaufen. Touring ski's bieden de beste mogelijkheden voor alle stijlen. Je hebt dus maar één paar ski's nodig. Touring skis zijn geschikt voor gevorderde skiërs die al ervaring hebben met de onvoorspelbare afgelegen natuur.

Touring skiën houdt in dat je zowel naar boven klimt als naar beneden skiet, zonder dat je je ski's af doet. De losse hak en brede basis van de touring ski zorgt ervoor dat je makkelijk de poedersneeuw op afgelegen plaatsen in kan. Als je wilt gaan skiën op de piste kun je deze touring ski's ook makkelijk gebruiken.

Hoe kies je je Touring ski's?

Als vuistregel moeten tourski's lichtgewicht zijn (rond de 1100 tot 1800 gram) en de lengte moet ongeveer 5-10 cm langer dan jezelf zijn. Zwaardere ski's zijn beter om naar beneden te skiën, omdat ze meer stabiliteit en snelheid kunnen opleveren, maar je hebt meer kracht nodig tijdens het klimmen. Lichtere ski's daartegenover zijn beter voor het stijgende skiën. De breedte is afhankelijk van je touring voorkeur, maar is vaak tussen de 82-105 mm voor de all-round touring ski's.

Welke tourski uitrusting heb ik nodig?

Voor het tourskiën heb je een speciale uitrusting nodig die je helpt naar boven en beneden te komen. De juiste uitrusting helpt je om het meeste uit je tourski avonturen te halen.

Een van de belangrijkste onderdelen van een tourski uitrusting zijn de bindingen. Je kunt lopen met je ski's dankzij de speciale bindingen. Ze geven je de mogelijkheid om je hak op te tillen terwijl je neus vast blijft zitten aan de ski. Je kunt tourski bindingen vinden in onze Skibindingen pagina.

Het kiezen van de juiste skischoenen is ook zeer belangrijk. Omdat je je hak omhoog kunt bewegen om een voorwaartse loop beweging te maken zijn flexibele, lichtgewicht schoenen een voordeel. Bij onze selectie van Skischoenen vindt je ook een aantal specifieke touring schoenen die geschikt zijn voor het langlaufen.

Andere essentiële onderdelen zijn skistokken en stijgvellen. Stijgvellen voorkomen dat je achteruit glijdt tijdens het klimmen, deze monteer je aan de onderzijde van je ski's. Goede stijgvellen geven een goede balans tussen tractie en glijvermogen en zitten goed vast aan je ski's. Wat betreft skistokken, we raden aan om skistokken te kiezen die je in hoogte kunt verstellen. Dan kun je hem instellen zodat je een langere stok voor het klimmen hebt en een kortere stok voor het dalen, of twee verschillende lengtes voor als je langs de zijkant van de berg gaat.

Omdat je in afgelegen natuur gaat skiën heb je ook een goede veiligheidsuitrusting nodig, zoals een skihelm en lawine-uitrusting. Bekijk onze selectie van Veiligheidsuitrusting voor skiën en ga er met een gerust hart op uit.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden