×
Menu

Race BMX Fietsen

  Filter
Merken
Frame naam
Wieldiameter
Voorvork materiaal
Niveau

Goed om te weten

Het begin van BMX racen

De naam BMX is een afkorting van Bicycle Motocross, en zoals de naam al aangeeft, vindt de sport zijn oorsprong in de motorcross. Race BMX ontstond in de 70'er jaren, maar in het begin werden gewone fietsen gebruikt. Na een tijdje werd de sport zo populair dat fietsfabrikanten race BMX fietsen begonnen te ontwerpen die speciaal gemaakt werden voor de dirt tracks. Dat betekende sterkere en duurzamere BMX fietsen.

Het verschil tussen een BMX racefiets en een freestyle BMX

De meest voorkomende BMX crossfiets maat is 20'', al is de BMX race fiets ook beschikbaar in andere maten, bijvoorbeeld voor kinderen. Het frame van de race BMX is aanzienlijk lichter dan die van een Freestyle BMX, omdat het is gemaakt van aluminium in plaats van conventioneel staal. Deze fietsen zijn voornamelijk ontworpen voor hoge snelheden, maar moeten ook duurzaam zijn vanwege de spanning veroorzaakt door de sprongen en het vuil op de tracks. Naast het feit dat de fietsen geweldig zijn voor racen, zijn veel BMX racefietsen ook geschikt voor dagelijks street rijden. Met een BMX race fiets krijg je een veelzijdige fiets die je niet alleen voor de sport kunt gebruiken, maar ook op dagelijkse basis.

Hoe ziet een race BMX er uit?

In een klassieke BMX racefiets nemen acht rijders het tegen elkaar op. Ze rijden op speciaal gemaakte dirt tracks met sprongen en bochten met het doel als eerste te eindigen. De race zelf eindigt behoorlijk snel, want het duurt meestal niet langer dan 30 seconden. De dirt track heeft een serie van sprongen en bochten, elk met een specifiek ontwerp en naam. Daarnaast is er een startheuvel: Dat is de eerste heuvel van de race, waar je snelheid opbouwt voor de hele run.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden