MENU
×

Langlaufschoenen - Backcountry

  Filter
Merken
Schoenmaat
Compatibel Binding Systeem

De kwaliteit van backcountry ski boots wordt maar beter en beter

Ooit het gevoel gehad om terug te gaan naar het verleden? Waar de geprepareerde slopen nog niet bestonden? Dan ben je hier aan het juiste adres, backcountry is hetgeen waar je naar opzoek bent. Het is erg belangrijk dat je het juiste materiaal hebt, wanneer je backcountry gaat. De ski boots is iets om mee te beginnen.

Een paartje backcountry cross country ski boots kan worden vergeleken met stevige wandelschoenen. Het zijn wellicht boots, die je stevig moet inlopen, echter geven ze later de comfort, warmte en stabiliteit waar je naar opzoek bent met backcountry.

Overweeg de verschillende buitenzolen

Er zijn over het algemeen 2 soorten buitenzolen, die je moet overwegen, wanneer je een paar backcountry cross country ski boots aanschaft. De eerste buitenzool heeft een 'losse' hak, waardoor de setup je een erg vrij gevoel geeft. Deze setup is ideaal voor je ski ritten, waarbij je veel 'downhill' gaat.

De andere zool, die je mee moet nemen in je afweging, komt meer overeen met de klassieke stijl. Je boot zit dan met metalen pinnen goed vast in je binding, echter geeft het nog steeds veel flexibiliteit, zoals elk ander alpine ski boots je zouden geven.