×
Menu

Inline / Street Hockey

Goed om te weten

Wat Zijn Inline Hockeyskates?

Inline hockeyskates, ook wel straathockeyskates en rollerhockeyskates genoemd, zijn de basis van alle uitrusting voor iedereen die wil beginnen met inline hockey. Ze hebben veel gemeen met ijshockeyschaatsen waarbij er een overduidelijk verschil is tussen het hebben van wielen in plaats van een ijzer. Ook komen deze skates met een zachtere schoen die meer flexibiliteit en snelheid genereert.

Inline hockey wielen zijn meestal tussen de 76mm en 80mm, niet te klein en ook niet te groot. Een middenmoot wielmaat biedt veel stopkracht, snelle acceleratie en meer wendbaarheid dan grotere wielen. Het zijn meestal erg zachte wielen, dit biedt maximale grip op het gladde oppervlak van de baan. Als je het buiten wil spelen, dan zijn voor beton en asfalt hardere wielen een goede optie.

Welke Maat Inline Hockeyskates Moet ik Nemen?

Als je op zoek bent naar een nieuw paar inline hockeyskates, denk er dan aan om de maattabel te bekijken en de voeten op te meten. Maten verschillen tussen de merken, en de pasvorm van inline hockeyskates is verschillend van de gebruikelijke schoenmaat. Inline hockeyskates zouden een strakke pasvorm moeten hebben voor maximale krachtoverdracht en wendbaarheid. Skates die te groot zijn kunnen zorgen voor blaren en pijn in de voeten.

De Juiste Inline Hockeyskates Kiezen

Denk aan je stijl en niveau. Recreatieve inline hockeyskates zijn gemaakt voor nieuwe spelers, ze zijn betaalbaar en daarmee een uitstekende optie voor beginners, jonge spelers en als je gewoon voor het plezier wil spelen met vrienden. Deze skates voor instapniveau hebben meestal een flat setup met vier wielen van 80mm voor verhoogde stabiliteit.

Gevorderde spelers die minstens één of twee keer per week op de baan staan zullen een meer serieuze skate willen hebben. Ze zijn over het algemeen lichter, stijver en ze hebben een andere wielsetup die gezien wordt als de standaard in de industrie. Namelijk twee 76mm wielen voorop en twee 80mm wielen achterop de skate. Dit biedt de beste stopkracht en controle in korte bochten.

Meer weten over inline hockeyskates? Bekijk onze gids voor het kopen van hockeyuitrusting.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden