×
MENU

Assen voor steppen

Goed te weten

Stuntstep assen komen in verschillende variaties.

Hier kun je een vervangende stepas vinden, als de originele assen van je stuntstep aan vervanging toe zijn.

De as monteert het wiel aan de step, op een optimale manier zodat je geen snelheid verliest.

De meest erkende materialen zijn staal en aluminium. Staal is sterker en aluminium is lichter, dus welke stepas het best voor jou geschikt is, hangt af van je eigen voorkeur en rijstijl.

Stuntstep wiel assen worden geleverd met een bout en hubkit of zijn uitgevoerd met een geïntegreerd schroefdraad. De aslengte en asdiameter kunnen verschillen en sommige maten zijn alleen geschikt voor bepaalde merken, zoals bijvoorbeeld Ethic en District voorvorken die alleen compatibel zijn met 85 mm as. De standaard maat voor de as diameter is 8 mm, maar ze zijn ook leverbaar in 6 mm, 10 mm en alles daar tussenin.

Er is een as voor het achterwiel en een as voor het voorwiel. Bij het kopen van een as voor het achterwiel is het belangrijk dat de as diameter en lengte passen bij het deck, en bij het kopen van een as voor het voorwiel is het belangrijk dat het bij de voorvork past.

Stunt pegs voor op de assen van je step

De meeste stunt pegs kunnen aangepast worden om op bijna elk deck te passen, met behulp van afstandhouders en een langere as

De as maat hangt af van hoeveel pegs je op elke as wilt installeren en welk type deck en voorvork je gebruikt.

Het is een goed idee om je oude stuntstep as te meten, voordat je een nieuwe as koopt, om ervoor te zorgen dat je de juiste lengte aanschaft. Lees meer over de lengte van de assen en welke modellen passen bij welk deck, op de product pagina's. Als je nog vragen hebt over je stuntstep setup, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie en technische details over stuntstep assen, klik hier.