×
Menu

Stepassen

  Filter
Merken
As-lengte

Goed om te weten

Stepassen zijn er in allerlei soorten en maten

Hier vind je assen voor je stuntstep als de originele assen kapot zijn of als de assen zijn dol gedraaid. De as zorgt ervoor dat de wielen vast zitten aan het deck en dat de wielen ook nog goed kunnen ronddraaien. Assen die aan de voorkant zijn bevestigd worden ook wel voorvorkassen genoemd en die voor de achterkant worden stuntstep achterassen genoemd.

Assen worden meestal gemaakt van staal en aluminium. Staal is sterker en aluminium is lichter, dus de beste stepas hangt af van de voorkeuren en rijstijl van de rijder.

Welke maat assen heb ik nodig?

Mensen vragen vaak, welke maat as voor de step moet ik hebben? De standaard diameter van de stepas is 8 mm, maar ze zijn er ook in 6 mm, 10 mm en alles daartussenin. Het is een goed idee om de oude as op te meten voordat je een nieuwe koopt, dit om er zeker van te zijn dat je de juiste aanschaft.

Pegs kunnen op de assen worden gemonteerd

De meeste pegs kunnen passend worden gemaakt met spacers en de juiste step-as. Wanneer je pegs koopt, worden deze soms al geleverd met een as waarmee je ze correct kunt installeren. De asmaat hangt af van het aantal pegs dat je op de as wilt gebruiken en wat voor soort deck en voorvork je hebt. Bekijk onze Stuntstep Pegs om de verschillende stijlen en lengtes te zien die bij de as van je stuntstep passen.

Als je nog steeds twijfelt over wat de juiste asdiameter en -lengte is, bekijk dan onze gids: Assen kopen voor stuntsteppen. Hierin vertellen we je alles wat je moet weten, of je nu een voor- of achteras wilt aanschaffen of nieuwe assen nodig hebt voor het installeren van pegs.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden