×
Menu

Step assen

  Filter
Merken
As-lengte

Goed te weten

Stuntstep assen komen in verschillende variaties.

Hier kun je een vervangende stepas vinden, als de originele assen van je stuntstep aan vervanging toe zijn.

De taak van de as is om het wiel aan de step te verbinden op een stevige manier, zonder daarbij in te leveren op snelheid.

De meest gebruikte materialen zijn staal en aluminium. Staal is sterker en aluminium is lichter, dus welke stepas het beste voor jou geschikt is, hangt af van je eigen voorkeur en rijstijl.

Stuntstep wielassen worden geleverd met een bout en hubkit of zijn uitgevoerd met een geïntegreerde schroefdraad. De aslengte en asdiameter kunnen verschillen en sommige maten zijn alleen geschikt voor bepaalde merken, zoals bijvoorbeeld Ethic en District voorvorken die alleen compatibel zijn met 85mm. De standaard maat voor de as diameter is 8mm, maar ze zijn ook leverbaar in 6mm, 10mm en alles daar tussenin.

Er is een as voor het achterwiel en een as voor het voorwiel. Bij het kopen van een as voor het achterwiel is het belangrijk dat de diameter en lengte van de as passen bij het deck, en bij het kopen van een as voor het voorwiel is het belangrijk dat het bij de voorvork past.

Stunt pegs voor op de assen van je step

De meeste stunt pegs kunnen aangepast worden om op bijna elk deck te passen, met behulp van spacers en een langere as.

De as maat hangt af van hoeveel pegs je op elke as wilt installeren en welk type deck en voorvork je gebruikt.

Het is een goed idee om je oude stuntstep as te meten, voordat je een nieuwe as koopt, om ervoor te zorgen dat je de juiste lengte aanschaft. Lees meer over de lengte van de assen en welke modellen passen bij welk deck, op de productpagina's. Als je nog vragen hebt over je stuntstep setup, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie en technische details over stuntstep assen, klik hier.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden