×
Menu

Stuntstep pegs

Goed om te weten

Waar worden stuntstep pegs voor gebruikt?

Stuntstep pegs zijn buisjes die aan de wielen van een stuntstep vastgemaakt kunnen worden. Ze zorgen ervoor dat rijders allerlei grinds, stalls en sprongen kunt doen die onmogelijk zouden zijn zonder pegs. Ze worden gemaakt in verschillende lengtes en kunnen gemaakt zijn van metaal of kunststof.

Zo gebruik je stuntstep pegs

Stuntstep pegs kunnen op beide kanten van het de voor- en achterassen gemonteerd worden op je deck met peg-cut. De meeste rijders kiezen ervoor om twee pegs te installeren op dezelfde kant van de step omdat ze één kant de voorkeur geven ten opzichte van de andere.

Om op rails en boxes te grinden met je step, moet je op het obstakel kunnen springen met één of beide pegs op het grindoppervlak. Om de trick af te maken, spring je gewoon van het obstakel af zonder af te stappen. Er zijn heel veel combinaties die je kunt doen en de lijst met tricks is lang. Andere tricks waar je je voeten veel gebruikt zijn nose en tail manuals, samen met vele andere sprongen.

Ondanks dat vele stuntsteppen worden geleverd met een bout om ze te monteren, passen niet alle pegs op elke step. De standaard asdiameter voor pegs is 8 mm, dus het zou hetzelfde moeten zijn als de diameter van je originele as. Een vuistregel is dat het beste je pegs, deck en vork van hetzelfde merkkunt kopen, zodat de kans groter is dat alles past.

Als je interesse hebt in de montage van stuntstep pegs en ook vele andere onderdelen van de step, bekijk dan ons filmpje over het monteren van een stuntstep.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden