×
Menu

Stuntstep pegs

  Filter
Kleur
Merken
Peg-lengte
Materiaal

Goed te weten

Welke stuntstep pegs moet ik kiezen?

Stuntstep pegs zijn een goede upgrade voor je stuntstep voor als je nieuwe tricks en stunts wilt proberen. Pegs zitten niet standaard op een stuntstep en zijn alleen voor de rijders die de sport naar het volgende level willen brengen. Op deze pagina vind je een grote variatie stuntstep pegs die bij jouw rijstijl en budget passen.

Pegs voor stuntsteps zijn meestal gemaakt van staal, kunststof of aluminium en worden voornamelijk gebruikt voor grinds. Er is geen goed of slecht materiaal voor pegs. Het is enkel een kwestie van voorkeur en rijstijl.

Aluminium stuntstep pegs

  • Zijn licht en populair, maar ook iets kwetsbaarder.
  • Heeft de voorkeur bij de meeste park rijders.

Stalen stuntstep pegs

  • Zijn iets zwaarder, maar ook steviger.
  • Worden voornamelijk gebruikt voor het street rijden.

Kunststof stuntstep pegs

  • Is de lichtste optie, maar ook het kwetsbaarst.
  • Is geschikt voor zowel street als park.

Let op: Als je over een stoeprand of een andere ruwe betonnen of stenen rand wilt grinden, is het verstandig om wax of stearine te gebruiken voor een smoothere grind.

Ook al worden er bij de meeste stuntstep pegs montagebouten meegeleverd, het is goed om in gedachte te houden dat niet alle pegs passen op alle stuntsteps. Als vuistregel is het verstandig om pegs, deck en vorken van het zelfde merk te kopen zodat je zeker weet dat ze bij elkaar passen. Als je twijfelt, neem dan contact met ons op. We helpen je graag met het vinden van de juiste pegs.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden