×
Menu

Stuntstep pegs

  Filter
Kleur
Merken
Peg-lengte
Materiaal

Goed te weten

Welke stuntstep pegs moet ik nemen?

Stuntstep pegs zijn een goede upgrade voor je stuntstep voor als je nieuwe tricks en stunts wil gaan proberen. Pegs zitten niet standaard op een stuntstep en zijn alleen voor de rijders die de sport naar het volgende level willen brengen. Op deze pagina vind je een grote variatie stuntstep pegs die passen bij jouw rijstijl en budget.

Pegs voor stuntsteps zijn meestal gemaakt van staal, kunststof of aluminium en worden voornamelijk gebruikt voor de grinding tricks. Er is geen goed of slecht materiaal voor pegs. Het is enkel een kwestie van voorkeur en rijstijl.

Aluminium stuntstep pegs

  • Zijn licht en populair, maar ook iets kwetsbaarder.
  • Heeft de voorkeur bij de meeste park rijders.

Stalen stuntstep pegs

  • Zijn iets zwaarder, maar ook duurzamer.
  • Worden voornamelijk gebruikt voor het street rijden.

Kunststof stuntstep pegs

  • Is de lichtste optie, maar ook het kwetsbaarst.
  • Is geschikt voor zowel de straat als het park.

Let op: Als je over een stoeprand of een ander ruw en oneven beton of stenen rand wilt grinden is het verstandig om wax of stearine te gebruiken voor een smoothere grind.

Ook al worden er bij de meeste stuntstep pegs montagebouten meegeleverd, het is goed om in gedachte te houden dat niet alle pegs passen op alle stuntsteps. Als vuistregel is het verstandig om pegs, deck en vorken van het zelfde merk te kopen zodat je zeker weet dat ze bij elkaar passen. Als je twijfelt, neem dan contact met ons op. We staan klaar om het voor je uit te zoeken.

SkatePro