×
Menu

Rolski stokken

  Filter
Kleur
Merken
Lengte
Tip Diameter

Goed om te weten

Kies je rolski stokken

Het hebben van de juiste rolski stokken kan het verschil maken om echt te kunnen genieten van het rolskien. De stokken helpen niet alleen bij het vooruit duwen maar helpen ook om de balans te bewaren. Het voornaamste punt om te overwegen is het materiaal en de lengte van de rolski stokken, omdat deze overeen moeten komen met je skistijl en lengte.

Rolski stok lengte

De lengte van je rolski stok hangt deels af of je een classic of skating style skiet. Classic rolski stokken moeten ongeveer 30 cm korter zijn dan je eigen lengte. Dit is optimaal voor de arm bewegingen die je moet maken. De skating rolski stokken moeten ongeveer 20 cm korter zijn dan je eigen lengte. Het wordt aangeraden om deze iets langer te hebben omdat je met je ski's een zijwaardse beweging maakt en je dus meer lengte nodig hebt met je stokken.

Materiaal van de rolski stokken

Er zijn veel ski stokken die gemaakt zijn van het carbonvezel, glasvezel of een combinatie van de twee. Elk soort materiaal heeft voor en nadelen. Stokken die gemaakt zijn van 100% carbon zijn stijf, lichtgewicht en bieden de beste kracht overdracht van je armen naar de grond. Ze zijn zeer geschikt voor ervaren rolskiers en racers. Stokken die gemaakt zijn van 50% carbon en 50% glasvezel zijn iets flexibeler, zwaarder en breken minder snel dan carbon stokken. Dit is vaak een economischere en populairdere keuze onder recreatieve rolskiers.

Andere kenmerken waar je naar wilt kijken zijn de polsbandjes, grepen (normaal gesproken gemaakt van kurk) en of de tip (uiteinde) vervangen kan worden. Deze kunnen in verschillende maten geleverd worden. Om meer onderdelen voor rolskistokken te zien, bekijk onze Accessoires voor Rolskistokken.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden