MENU
×

Dames Inline Skates

  Filter
Kleur
Merken
Schoenmaat
Wieldiameter
Frame materiaal
Schoen/schaal type

Dames / meisjes Inline skates

Op deze pagina vind je dames/meisjes inline skates in diverse uitvoeringen en voor verschillende doeleinden. We hebben skates voor fitness en recreatief gebruik, om mee in de stad te skaten en met een grote verscheidenheid aan modellen en kleuren waardoor je hoogstwaarschijnlijk in staat zult zijn om een ​​paar inline skates te vinden die passen bij jouw smaak en behoeften.

Urban skating - kleinere wielen

Kleinere wielen zijn speciaal geschikt voor beginnende of wat minder ervaren skaters, of voor kortere afstanden zoals door de stad heen skaten en recreatief skaten.

  • Wij raden een wielmaat van 80-84mm voor de urban skaters of beginnende skaters.

Als je een beginner bent, is het een goed idee om te beginnen met kleinere wielen. Op deze manier krijgen de inline skates een lager zwaartepunt, wat de inline skates meer wendbaarheid biedt en wat het gemakkelijker maakt voor jou om je evenwicht te bewaren. Als je je skates wilt gebruiken voor transport door het centrum, moet je gaan voor kleinere wielen. Het zal veel eenvoudiger zijn om snel te sturen en te stoppen, wat goed van pas zal komen in de drukke straten waar je vaak plotseling van richting moet veranderen en obstakels moet vermijden.

Fitness en beweging - grotere wielen

Grotere wielen zijn geschikt voor langere afstanden en fitness doeleinden. Het zal gemakkelijker voor je zijn om snelheid aan te houden en je zal minder energie hoeven te gebruiken om deze snelheid te bereiken. Dit maakt het rijden van langere afstanden veel meer comfortabel.

  • Wij raden een wielmaat van 90-100mm aan, en mogelijk zelfs 110mm voor fitness.

Vraag je je af of de wielen te groot zullen zijn? Als je al een aantal jaren niet meer hebt geskeelerd, maar inline skates overweegt voor training, kan het een goed idee zijn om 90mm wielen kiezen. Ze vragen een beetje meer van je kwa balans, omdat het zwaartepunt hoger is, maar met een beetje oefening zou het niet lang moeten duren voordat je het onder de knie krijgt en verslaafd raakt aan de grotere wielen die je voorzien van een goede snelheid op lange afstanden, en op hetzelfde moment je de ruimte geven die je nodig hebt om je vaardigheden aan te scherpen.

Is er een verschil tussen inline skates voor dames en heren?

Zolang de skates goed bij je voeten passen en comfortabel zijn om te dragen, kun je gerust inline skates voor heren kiezen, zonder je zorgen te hoeven maken. In het algemeen zijn er geen grote verschillen tussen dames en heren inline skates, anders dan het visuele ontwerp. Echter zijn er een aantal fabrikanten die inline skates aanbieden in een versie voor zowel dames als heren en op deze manier de skates aanpassen aan de anatomie van beide geslachten. In deze gevallen kunnen dames en heren inline skates van elkaar verschillen op een aantal punten - de breedte en de vorm/hoogte van de cuff:

  • Inline skates dames - hebben een smallere breedte en vorm in vergelijking met heren skates, omdat dames meestal smallere voeten hebben dan heren. Met een smaller ontwerp aangepast aan de voeten van vrouwen, krijg je een schoen die de contouren van je voeten volgt, wat zal resulteren in een goede pasvorm zoals aanbevolen. Als je een brede voet hebt, zou het een goed idee kunnen zijn om een ​​paar heren skates te kiezen.
  • De cuff (achterkant van de schoen) op dames skeelers is wat lager dan op die van heren skates. Dit heeft te maken met de kuiten van vrouwen, die lager geplaatst is op het been in vergelijking met mannen. Daarom, als je als vrouw-zijnde ervoor kiest om een paar heren inline skates aan te schaffen, is het een goed idee om aandacht te besteden aan de cuff en er zeker van te zijn dat deze comfortabel zit. Het moet niet te veel druk zetten op de kuiten, want dit zal het moeilijk maken om de gesp goed te sluiten. Als het een mooie pasvorm heeft, kun je elke heren inline skate zonder problemen dragen.

Vergeet niet dat heren skates groter vallen dan skates voor dames, wat betekent dat je een maat kleiner moet kiezen als je gaat voor een model welke voor mannen zijn gemaakt. Je zou bijvoorbeeld hoogstwaarschijnlijk een schoenmaat 40 voor heren inline skates moeten kiezen, als je gewoonlijk dames inline skates maat 41 draagt.

Frames voor meisje inline skates

Je hoeft niet veel moeite te steken in het inline skate frame – tenzij je zeer ervaren bent en je graag tijd wegneemt van je skateronde of als je meer dan 80kg weegt.

De meeste van onze dames inline skates en heren skates zijn ontworpen met een aluminium frame. Sommige frames zijn gemaakt van composiet materiaal, wat een mix is van verschillende materialen. Over het algemeen zijn aluminium frames duurzamer dan composiet. Ze zijn ook stijver voor een goede krachtoverbrenging en directionele stabiliteit op hoge snelheden. Als je meer dan 80kg weegt, zal het ook meer bevorderlijk zijn om een aluminium frame te kiezen. Zo niet, zul je met het zachtere composiet frame veel energie verliezen bij de afzet.

Mocht je nog vragen hebben of twijfelen over welke skates je moet kiezen, kun je de antwoorden vinden in onze gids gidsinline skates kopen .