×
Menu

Skeelers Dames

  Filter
Kleur
Merken
Schoenmaat
Wieldiameter
Niveau

Goed om te weten

Skeelers voor dames voor elke smaak

Op deze pagina vind je inline skates voor dames en meisjes in verschillende uitvoeringen en voor verschillende doeleinden. We hebben dames skates voor fitness en recreatief gebruik en met een grote verscheidenheid aan modellen en kleuren waardoor je hoogstwaarschijnlijk in staat zult zijn om een ​​paar skeelers te vinden die passen bij jouw smaak en behoeften.

Skeelers met kleinere wielen

Kleinere wielen zijn speciaal geschikt voor beginnende en lichtgevorderde skaters, of voor kortere afstanden zoals door de stad heen skeeleren en recreatief skaten.

  • Wij adviseren een wielmaat van 80-84 mm voor de skeelers in de stad of beginnende/licht gevorderde skaters.

Als je net begint met skaten, is het een goed idee om met kleinere wielen te beginnen. Op deze manier krijgen de inline skates een lager zwaartepunt, welke je meer wendbaar maken en het je gemakkelijker maakt om je evenwicht te bewaren. Als je je skates wilt gebruiken als een vervoersmiddel, zou je voor kleinere wielen moeten kiezen. Het zal veel eenvoudiger worden om snel te sturen en te stoppen, wat goed van pas zal komen in de drukke straten waar je vaak plotseling van richting moet veranderen om obstakels te vermijden.

Dames skeelers: Lekker Fitnessen

Grotere wielen zijn geschikt voor langere afstanden en fitness doeleinden. Het zal gemakkelijker voor je zijn om een snelheid te behouden en je zal minder energie hoeven te gebruiken om deze snelheid te bereiken. Dit maakt het rijden van langere afstanden veel comfortabeler.

  • Wij adviseren een wielmaat van 84-90 mm en mogelijk zelfs tot 110 mm als je voor snelheid gaat.

Vraag je je af of de wielen te groot zullen zijn? Als je al een aantal jaren niet meer hebt geskeelerd, maar skeelers overweegt voor je training, kan het een goed idee zijn om voor 90 mm wielen kiezen. Ze vragen een beetje meer van je qua balans, omdat het zwaartepunt hoger ligt, maar met een beetje oefening zou het niet lang moeten duren voordat je het onder de knie krijgt en word je verslaafd aan de grotere wielen, die je voorzien van een goede snelheid op lange afstanden en je tegelijk de ruimte geven die je nodig hebt om je vaardigheden te verbeteren.

Is er een verschil tussen unisex inline skates en die voor dames?

Zolang de skates goed bij je voeten passen en comfortabel zijn om te dragen, kun je gerust unisex inline skates of skates voor heren kiezen. In het algemeen zijn er, behalve het visuele aspect, geen grote verschillen tussen dames en heren skeelers. Echter zijn er een aantal fabrikanten die inline skates aanbieden in een versie voor zowel dames als heren en op deze manier de skates aanpassen aan de anatomie van de geslachten. In deze gevallen kunnen dames en heren inline skates van elkaar verschillen op een aantal punten - de breedte, vorm en de hoogte van de schacht:

  • Dames inline skates hebben een smallere breedte en vorm vergeleken met heren skates, omdat dames meestal smallere voeten hebben dan heren. Met een smaller ontwerp dat aangepast is aan de vrouwen voet, krijg je een schoen die de contouren van de voet volgt die een aansluitende pasvorm biedt zoals aanbevolen. Als je een brede voet hebt, zou het een goed idee kunnen zijn om een ​​paar unisex skates te kiezen.
  • De cuff (achterkant van de schoen) van dames skeelers is wat lager dan die van heren skates. wat te maken heeft met de kuit van vrouwen, die lager geplaatst is op het been in vergelijking met mannen. Daarom, als je als vrouw-zijnde ervoor kiest om een paar unisex inline skates aan te schaffen, is het een goed idee om aandacht te besteden aan de cuff en er zeker van te zijn dat deze comfortabel zit. Het moet niet te veel druk zetten op de kuiten, want dit zal het moeilijk maken om de gesp goed te sluiten. Als het een mooie pasvorm heeft, kun je zonder problemen elke unisex inline skate kiezen die je wilt.

Vergeet niet dat heren skates groter vallen dan skates voor dames, wat betekent dat je een maat kleiner moet kiezen als je voor een heren model gaat. Je zou bijvoorbeeld hoogstwaarschijnlijk een schoenmaat 40 voor unisex inline skates moeten kiezen, als je gewoonlijk dames inline skates maat 41 draagt.

Frames voor dames inline skates

Je hoeft niet veel moeite te steken in het skeeler frame – tenzij je zeer ervaren bent en je graag wat tijd van je skate rondje afhaalt of als je meer dan 80 kg weegt.

De meeste van onze dames inline skates als unisex skates zijn ontworpen met een aluminium frame. Sommige frames zijn gemaakt van composiet materiaal, wat een mix is van verschillende materialen. Over het algemeen zijn aluminium frames duurzamer dan composiet. Ze zijn ook stijver voor een goede krachtoverbrenging en bieden directionele stabiliteit op hoge snelheden. Als je meer dan 80 kg weegt, heeft het veel voordelen om voor een aluminium frame te kiezen. Je zou met het zachtere composiet frame veel energie verliezen bij de afzet.

Mocht je nog vragen hebben of twijfelen over welke skates je moet kiezen, kun je de antwoorden vinden in onze gids om inline skates te kopen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden