Back to school
Speciale deals en aanbiedingen  -  Aanbiedingen weergeven
×
Menu

Aankoopgids voor Fitness Inline Skates

Bij het zoeken naar fitness inline skates zijn er 3 dingen die je in gedachten moet houden: Je moet ongeveer één maat groter nemen dan je normale schoenmaat, rekening houden met de wielmaat en overwegen of je een soft- of hardboot schoen wil.

Zie onderstaande video, waar je snel op de hoogte word gesteld van de dingen waar je op moet letten, bij het kopen van nieuwe fitness inline skates.

Fitness inline skates zijn geschikt voor zowel trainingsdoeleinden en leuke plezierritjes. Ze zijn bekend vanwege hun goede pasvorm en hoog comfort, bovendien zijn ze ademend en voelen ze goed aan de voeten, zodat je makkelijk kunt skaten. Fitness inline skates kunnen worden gebruikt door mensen van alle leeftijden - zowel kinderen als ouderen.

Fitness inline skates - voor de gezonde en sociale mens

Fitness inline skates zijn een leuke manier om calorieën te verbranden terwijl je frisse lucht in je longen krijgt. Bovenalles is het een erg leuke activiteit die je kunt doen met vrienden, familie of partner.

Veel artsen raden zelfs inline skaten aan als een alternatief voor het lopen als je problemen hebt met je knieën, want als je skate, maak je lange glijdende bewegingen die zachter op de knieën aankomen ten opzichte van de effecten je ervaart bij het rennen. Tegelijkertijd krijg je nog steeds het genot van een leuke tijd in de natuur.

Recreatieve inline skates bestaan ​​in veel verschillende modellen en ontwerpen, waardoor het altijd mogelijk is om een paar te vinden die bij je passen.

Wielen voor fitness inline skates

Wielgrootte

Het kiezen van de wielmaat is afhankelijk van de afstand die je wil skaten.

 • Voor langere afstanden (bijvoorbeeld een marathon of normale workouts) moet je grotere wielen gebruiken. Dit maakt het makkelijker voor je om de snelheid te behouden en hierdoor gebruik je minder energie. Wij raden hiervoor een wielmaat aan van 90-100 mm in diameter of zelfs 110 mm.
 • Voor kortere afstanden (bijv door de stad skaten) moet je kleinere wielen gebruiken. Dit zal je skates wendbaarder maken, waardoor het makkelijker voor je is om te stoppen en te draaien. Wij raden hiervoor een wielmaat aan van 80-84 mm.

Wiel durometer (hardheid)

De wiel durometer wordt aangegeven met een A. Voor fitness skates ligt de juiste hardheid tussen 78-85A.

 • Hoe hoger het getal A is, hoe harder de wielen.
 • Hoe lager het getal A is, hoe zachter de wielen.

De wiel durometer beïnvloedt de levensduur, grip, snelheid en schokabsorptie van de wielen.

 • Zachtere wielen geven betere grip en schokabsorptie, maar een kortere levensduur en minder snelheid.
 • Harder wielen geven een langere levensduur en een hogere snelheid, maar minder grip en schokabsorptie.

Lees onze gids Wiel termen uitgelegd, als je meer wilt weten over de skate wielen.

Lagers

Om ervoor te zorgen dat je inline skates het best presteren, is het belangrijk dat je de lagers goed behandeld. Dit betekent:

 • Vermijd water en vocht zo veel mogelijk.
 • Vermijd zand en vuil.

De lager is een component in het wiel dat van belang is voor het draaien van het wiel. Bij SkatePro geven wij de lagers doorgaans aan volgens de ABEC maatstaf, die de nauwkeurigheid van de lagers weergeeft.

 • Hoe hoger het ABEC nummer is, de hogere precisie en minder rolweerstand je krijgt - dit maakt het makkelijker voor je om snelheid te behouden en dus krijg je een betere rol.

We raden je aan lagers te kopen van een erkend merk en niet enkel op het ABEC nummer te letten. De kwaliteit van een lager is namelijk niet gemeten door ABEC zelf, maar door verschillende parameters gecombineerd. Dit betekent dat ABEC 5 lagers van het ene merk beter rollen dan een ABEC 7 van een ander merk. Indien je meer details wenst te krijgen over lagers, kan je onze gids Kopen van lagers lezen.

Schoenen en Voeringen

Soft-boot vs. hard-boot

Of je nu een soft of een hard-boot kiest / de buitenschoen is afhankelijk van je smaak.

 • Een soft-boot / buitenschoen is meestal meer comfortabel en goed geventileerd.
 • Een harde-boot / buitenschoen is meestal stabieler en geeft meer controle.

Voeringen

Voor de recreatieve inline skates kan je een aparte voering (binnenschoen) kopen om de schoen comfortabeler te maken. Echter, met fitness skates is dit meestal niet nodig, omdat ze al zijn ontworpen met een comfortabele voering vanaf het ontwerp en productie- iets waar ze bekend om staan.

Dames en Heren inline skates

Inline skates zijn vaak gescheiden in vrouwen en mannen modellen, maar meestal is er geen verschil met uitzondering van het visuele ontwerp. Sommige merken hebben echter modellen ontworpen, die specifiek op vrouwen of mannen voeten doelen. WIl je een paar fitness inline skates kopen bedoeld voor het andere geslacht? Wees welkom om even contact met ons op te nemen voor duidelijk advies.

Maat / Pasvorm

 • Lees altijd de maattabel die aangeboden staat op de specifieke productpagina's, indien beschikbaar.
 • Kies ongeveer één maat groter dan je normale schoenmaat tenzij anders aangegeven in de maattabel.
 • Probeer de skates voor ca. 10-15 minuten. Test ze alleen binnen, mocht je ze eventueel willen retourneren.

Je moet in staat zijn om je tenen een klein beetje te bewegen. Je tenen mogen de neus van de skates niet aanraken. Als je skates al knijpen vanaf het begin, zullen ze op de lange termijn pijn gaan doen. Vergeet echter niet dat skate schoenen op ten duur iets uitweiden. Softboots weiden iets meer uit dan hardboots.

Mensen met slanke voeten hebben vaak de neiging om bepaalde modellen te kiezen, zoals de K2 skates omdat ze strakker om de voet aanvoelen. Aan de andere kant, zijn merken als Rollerblade en Powerslide, vaak de voorkeur van mensen met bredere voeten.

Omdat de pasvorm van een skate een persoonlijke zaak is en geen voeten gelijk zijn, kun je nooit 100% zeker zijn dat de eerste inline skates die je probeert perfect passen. Hierin moet je je weg vinden, net als met normale schoenen. Vergeet ook niet de maattabellen bij de producten te gebruiken. Deze helpen je goed op weg.

Sluitsystemen - Gespen en veters

Fitness inline skates zijn vaak voorzien van een sluiting bestaande uit zowel gespen als veters. Sommige modellen hebben zelfs een speciale draad aanspanning, waarbij de skate zich aanspant, zodra je aan een knop draait. Gespen zijn sneller dan veters en het is gemakkelijker om dezelfde pasvorm te krijgen. Met veters, kan je echter de schoen strak trekken aan de vorm van de voet.

Of je nu kiest voor het ene of het andere sluitsysteem, dit is een persoonlijke voorkeur. Het belangrijkste is dat je skates kiest met een sluitingssysteem, waarmee je de perfecte pasvorm krijgt voor optimale controle over je skates.

Rem

De meeste skates komen met een voorgemonteerde rem. Je kan deze overzetten naar de andere skate, als je liever wilt remmen met je andere voet. Aangezien remblokjes slijten op ten duur, raden we je aan alvast een paar extra remblokjes aan te schaffen tegelijkertijd met de skates.

Op deze manier heb je altijd een remblokje bij de hand en voorkom je het moment dat je rem niet meer werkt. Echter bieden erkende merken vaak remblokjes van hetzelfde model aan voor een lange tijd.

Frames

Het frame van fitness inline skates bestaat ​​vaak uit een aluminium frame dat meer stijf en stabiel is waardoor een betere krachtoverbrenging mogelijk is, in vergelijking met een nylon / composiet frame. Als het belangrijk voor je is om seconden van je rondetijd af te skaten, ga dan voor een aluminium frame. Mocht je je skates alleen willen gebruiken om te trainen of voor je plezier willen gebruiken, dan maakt het niet uit welke je kiest.

Skate Bescherming

We raden altijd aan dat je een gecertificeerde veiligheidsuitrusting gebruikt. Dat is de reden waarom je alleen bescherming kan vinden die gecertificeerd is volgens de EN 1078-normen. Bovendien zijn de meeste van onze beschermingsartikelen verder getest door skaters.

Als minimum bevelen wij een skate helm aan, omdat dit zorgt voor extra bescherming aan de achterkant van het hoofd, en polsbeschermers omdat je meestal gebruik maakt van de handen tijdens een val.

Vergeet niet dat skate bescherming je niet alleen beschermt, maar je ook een veilig gevoel geeft, waardoor je meer moed hebt om nieuwe tricks te leren en daardoor sneller leert. Als je dan toch valt kan het geen kwaad, omdat het niet zoveel pijn doet als wanneer je geen bescherming aan hebt.

Bekijk onze brede selectie van fitness inline skates

Wees welkom om contact met ons op te nemen voor advies, indien je nog vragen hebt. Ons klantenservice team staat altijd klaar om je te helpen. :-)

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden