MENU
×

Inline Skate Wielen

  Filter
Merken
Wieldiameter
Wielhardheid
Lagers en spacers
Lager precisie
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Inline skate wielen van PU rubber

De meeste inline skate wielen of skeeler wielen zijn gemaakt van polyurethaan (PU), dat is een vorm van duurzaam rubber dat goede grip biedt. Met inline skate wielen van rubber laten alleen kleine vlokjes los van het wiel tijdens gebruikt. Dit maakt het wiel duurzaam in tegenstelling tot kunststof wielen, waarbij grote vlokken loskomen tijdens gebruik. Bij SkatePro verkopen we alleen inline wielen van PU-rubber, om er zeker van te zijn altijd een hoge kwaliteit wielen te leveren.

Maat - skate wielen voor fitness, urban skaten, etc

Alle inline wielen hebben een breedte van 24 mm, dus je kunt er zeker van zijn dat de wielen compatibel zullen zijn met jouw skates in de breedte, wanneer je ze vervangt met nieuwe. Om de diameter van de wielen te bepalen, is het verstandig om te kijken wat het best past bij de skate stijl welke je wilt beoefenen. Het volgende geldt voor inline skate wielen:

  • Hoe groter de wiel diameter, het gemakkelijker wordt om snelheid te houden.
  • Hoe kleiner de wiel diameter, hoe meer wendbaar de skates zijn.

Wij raden de volgende maten wiel maten aan voor de verschillende klassen:

  • City / regulair skaten: 80-84mm
  • Fitness skaten: 84-100mm en mogelijk zelfs 110mm.
  • Speed skaten / Skeeleren: 90-125mm
  • Street hockey: 72-80 mm

Wil je meer weten over skate wielen en termen, zoals als hardheid, grip op de weg en rebound, kunt je meer lezen in onze handleiding 'Wielen - nader verklaard'.

Let op:
Je kunt opmaken uit de specificaties op de product pagina vermeld, of de inline skate wielen worden verkocht met of zonder lagers, plus de hoeveelheid.