Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Bescherming - Schaatsen

Waarom zou je bescherming gebruiken tijdens het schaatsen?

Schaatsbescherming is ontworpen om blessures te voorkomen bij een val. Het risico op letsel is groot, vanwege het gladde oppervlak en de balans dat je nodig hebt om met de ijzers te glijden. Beginnende schaatsers hebben meer moeite met schaatsen, omdat ze het gevoel hebben dat de voeten onder ze vandaan schieten. Ervaren schaatsers kunnen aan de andere kant zulke hoge snelheden bereiken dat een val zonder bescherming grote gevolgen kan hebben.

Heb ik schaatsbescherming nodig?

Het kopen van schaatspads zal niet alleen blessures verminderen, maar het zal je met meer vertrouwen laten schaatsen. Kunstschaatsers die je op de Olympische Spelen ziet optreden, dragen geen schaatsbescherming, maar dit zijn zeer bekwame professionals.

Recreatieve schaatsers moeten de lichaamsdelen beschermen die bij een val het ijs kunnen raken. Knieën, ellebogen en polsen vangen vaak de meeste klappen op, evenals de heup en het stuitje. Bescherming kan worden aangeschaft om deze plekken te bedekken. Niet alle pads hoeft je aan de buitenkant van je kleding te gedragen. Strakke pads passen onder je broek of trui, waardoor ze minder zichtbaar zijn.

IJshockey is het type sport waarbij maximale schaatsbescherming nodig is. Er is daarom specifieke veiligheidsuitrusting voor ijshockeyspelers. Kijk hiervoor naar onze Hockey Bescherming.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden