MENU
×

Ramps en rails

Deze categorie bevat alles van step ramps en skate ramps tot quarterpipe en skate rails.

Bouw je eigen skatepark met step ramps

Step ramps en skate ramps van Freshpark zijn mobiel en opvouwbaar. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om de ramps te gebruiken in verschillende gebieden, zoals op straat, op het schoolplein en op parkeerterreinen. Dat de ramps verplaatsbaar zijn is een praktische functie als je verschillende variaties van banen en obstakels wilt bouwen en hierdoor de ramps steeds moet verplaatsen. Je kunt de ramps verbinden en een compleet skatepark creëren. Als je moe wordt van de set-up, kun je het gemakkelijk veranderen. De meeste skateboard ramps en Skaterelingen zijn in hoogte verstelbaar, zodat ze kunnen worden aangepast aan verschillende niveaus. Het is ook mogelijk om sommige skate rails te combineren met stationaire houten ramps.

Toen de eerste skateparken gemaakt werden in de jaren 1960 en 1970, werden ze allemaal samengesteld uit stationaire ramps. Het gevolg van deze vaste opstelling van een skate park is dat het saai wordt na een tijdje omdat het altijd hetzelfde blijft. Tegenwoordig is het veel makkelijker om creatief te zijn en nieuwe manieren vinden om ramps en rails te combineren, omdat er producten zijn zoals die van Freshpark. Freshpark ramps zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals composiet ABS plastic en staal en vereisen een minimum aan onderhoud.

Geen skatepark zonder quarterpipe

Om een ​​quarter pipe uit te leggen, is het het beste om te beginnen met het verklaren van de halfpipe. Stel je een normale pijp voor, die je horizontaal halveert. Het resultaat is de halfpipe, dat een favoriet obstakel is in een skate park. Het idee om de halfpipe als obstakel te gebruiken in een skatepark werd geïnspireerd door een golf en de wens om de bewegingen van het surfen op vaste grond te imiteren op een skateboard. Vóór de oprichting van skateparken gebruikten surfers en skaters verlaten of lege zwembaden.

Toch is het fundament van een skate park, de quarter pipe, de helft van een halfpipe. Quarter pipes zijn veelzijdig en kunnen afzonderlijk gebruikt worden, maar ook om verschillende obstakels te creëren. Natuurlijk kun je het samen tot een halfpipe herbouwen, maar je kunt ze ook plaats met de ruggen naar elkaar, om een ​​spine te krijgen. Ramps worden gebruikt om momentum te winnen en om trucs uit te voeren, zoals airs, grinds, etc.