MENU
×

Race Ski's

  Filter
Merken
Lengte
Taille Breedte
Radius
Binding
Skills

Race ski's zijn, zoals de naam aangeeft, ontworpen voor snel skiën. Het is belangrijk om een paar ski's te hebben waarmee je de heuvels af kunt racen, en tegelijkertijd precisie behouden, zelfs wanneer de sneeuwcondities lastig zijn.

Ski's voor slalom en race

Je kunt race ski's voor de meeste disciplines op de hellingen gebruiken. Sommige race ski's zijn vrij ver gevorderd, terwijl anderen makkelijker te gebruiken zijn. Race ski's zijn ontworpen voor stabiliteit bij hoge snelheden, maar ze kunnen moeilijk manoeuvreren. Daardoor zijn ze het meest geschikt voor gevorderde en ervaren skiërs. Dit soort ski's worden ook gebruikt op professioneel niveau, bijvoorbeeld op het WK.

Race ski's zijn voor downhill racen, een competitieve race sport. Skiërs die deze sport op een professioneel niveau uitvoeren dragen ​​speciale pakken die de luchtweerstand minimaliseren, en helpen de skiër om hoge snelheden te behalen. De slalom ski wordt gebruikt voor de wat meer technische sport slalom, waar de skiër tussen obstakels moet bewegen tijdens het racen op de pistes. Maar je hoeft niet per se je race ski's te gebruiken voor een bepaalde sport, ze zijn geschikt voor iedereen die geniet van het racen op de pistes.

Carving ski

De race ski is vaak gebouwd als een carving ski met een smalle taille en een breder front. Tegelijkertijd heeft het een stijve constructie stabiliteit. Hoewel race ski's vervaardigd zijn voor de compacte sneeuw op de piste, hebben een paar van de nieuwe modellen een iets andere constructie, waardoor ze wat gemakkelijker te gebruiken zijn voor off-piste. Alleen gevorderden zouden dit uit moeten proberen, omdat het erg lastig kan zijn.