MENU
×

Piste Ski's / Race Ski's

  Filter
Merken
Lengte
Taille Breedte
Radius
Binding
Skills

Race ski's zijn, zoals de naam aangeeft, ontworpen om snel te gaan. Het is belangrijk om een paar ski's te hebben waarmee je de heuvels af kunt racen en tegelijkertijd precisie kunt behouden, zelfs wanneer de sneeuwcondities lastig zijn.

Slalom, race en piste ski's

Je kunt race ski's voor de meeste disciplines op de hellingen gebruiken. Sommige race ski's zijn echt voor gevorderden, terwijl anderen makkelijker te gebruiken zijn. Race ski's zijn ontworpen voor stabiliteit bij hoge snelheden, maar ze kunnen lastiger zijn om te sturen. Daardoor zijn ze het meest geschikt voor gevorderde en ervaren skiërs. Dit soort ski's worden ook gebruikt op professioneel niveau, bijvoorbeeld op het WK.

Race ski's zijn voor downhill racen, een competitieve race sport. Skiërs die deze sport op een professioneel niveau uitvoeren dragen ​​speciale pakken die de luchtweerstand minimaliseren om de skiër te helpen hogere snelheden te behalen. De slalom ski wordt gebruikt voor de wat meer technische sport slalom, waar de skiër tussen obstakels moet bewegen tijdens het racen op de pistes. Maar je hoeft niet per se je race ski's te gebruiken voor een specifieke sport, ze zijn geschikt voor iedereen die geniet van het racen op de pistes.

Carving ski

De race ski is vaak gebouwd als een carving ski met een smalle taille en een breder front. Tegelijkertijd heeft het een stijve constructie voor meer stabiliteit. Hoewel race ski's vervaardigd zijn voor de compacte sneeuw op de piste, hebben een paar van de nieuwe modellen een iets andere constructie, waardoor ze wat gemakkelijker te gebruiken zijn voor off-piste. Alleen gevorderden zouden dit uit moeten proberen, omdat het erg lastig kan zijn.