×
Menu

Aggressive Skate Wielen

  Filter
Merken
Wieldiameter
Wielhardheid
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Wat zijn Aggressive Skate Wielen?

De diameter van aggressive skate wielen is kleiner dan die van andere inline skatewielen. De diameter varieert van 54 mm tot 64 mm. Door het kleine formaat staan de skates dichter bij de grond voor meer controle, snellere acceleratie en makkelijkere grinds. Aggressive wielen zijn erg hard en hebben een vlak profiel dat erg op een afgeronde rechthoek lijkt. Het doel van dit ontwerp is om aggressive skaters een groot en stabiel landingsoppervlak te bieden bij het uitvoeren van sprongen en trucs.

Welke stuntskate wielen moet ik kiezen?

Het kiezen van aggressive wielen hangt af van je skatestijl. Hardere wielen zorgen ervoor dat je makkelijker snelheid maakt, maar vertragen je op stadsstraten. Ze worden aanbevolen voor aggressive park skaters die op gladde oppervlakken rijden. Zachtere wielen presteren goed op ruwe ondergronden en worden gebruikt door de aggressive skaters die tricks uitvoeren in alledaagse stedelijke omgevingen.

Aggressive wielprofielen: Vlak, Rond & Bullet

Zoals genoemd geven agressieve skaters vaak de voorkeur aan wielen met vlakke profielen. Ze verbeteren niet alleen de stabiliteit, maar zorgen er ook voor dat skaters niet vast komen te zitten op de rails bij het uitvoeren van grinds.

Er worden echter ook aggressive wielen ontwikkeld met ronde en bullet (puntige) profielen. Afgeronde wielen hebben de voorkeur in stedelijke omgevingen, wat zorgt voor een goede stabiliteit en draaivermogen. Bullet profiel wielen zijn het meest dynamische wieltype, waardoor skaters snel rollen en snel draaien ten koste van de stabiliteit. Dit soort wiel wordt aanbevolen voor slalom en freestyle skaten in de stad.

Aggressive Grindwielen voor rails, boxes en meer

Grindwielen zijn, zoals de naam al aangeeft, gemaakt om te grinden. Ze zijn niet gemaakt om mee te rollen en daarom zijn de wielen aanzienlijk harder en kleiner dan normale aggressive wielen. Terwijl normale inline skate wielen een wielhardheid hebben van ongeveer 80 - 90 op de durometerschaal, zijn grindwielen zo hard mogelijk gemaakt. De hardheid van het wiel is normaal gesproken hoger dan 100A.

De reden waarom harde wielen worden gebruikt om mee te grinden is omdat de wielen consistent over rails, boxes en andere objecten moeten kunnen glijden zonder het oppervlak abrupt vast te grijpen. Zachtere wielen zorgen voor meer wrijving en kunnen ertoe leiden dat de skaters hun evenwicht verliezen en vallen. Als je met een anti-rocker frame rijdt, kun je naast de grindwielen ook de voorste en achterste wielen vervangen met gewone aggressive skatewielen wanneer het tijd is om je setup te upgraden.

Een ander product dat je grinds kan verbeteren is Skate Wax.

Als je op zoek bent naar grotere wielen voor recreatieve doeleinden en skeeleren, bekijk dan onze Freeskate Wielen en Speed Skate Wielen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden