Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Snowboardbindingen

  Filter
Kleur
Merken
Schoenmaat
Binding systeem
Geslacht

Goed om te weten

Snowboardbindingen Verbinden Je Met Het Board

Snowboardbindingen brengen de kracht van je benen over op het snowboard en houden je veilig op je plaats tijdens het rijden. Ze hebben een grote invloed op de algehele ervaring, dus het is belangrijk om geschikte bindingen te vinden die past bij je rijstijl en board.

De belangrijkste onderdelen van de snowboardbinding zijn de highbacks, baseplates en straps. Sommige bindingen, zoals de Step-On bindingen, hebben geen straps en werken alleen met specifieke snowboard boots.

Welke Snowboardbindingen Moet Ik Hebben?

Je moet je bindingen kiezen op basis van je rijvoorkeuren en niveau. Er zijn drie soorten bindingen op basis van de rijstijlen: all-mountain, jib en park. Over het algemeen is medium flex optimaal voor all-mountain en beginners. Een zachte flex is beter voor jib/parkrijders en een hardere flex is geschikt voor aggressieve rijders. Bovendien zijn snowboardbindingen voor heren doorgaans stijver en breder dan de bindingen voor dames.

Een ander ding om te overwegen is het montagesysteem. De meeste merken die snowboardbindingen produceren, maken ook snowboards die gebruik maken van de standaard 4x4 of 2x4 systemen. Burton-snowboards gebruiken echter een "slider-channel" met twee boutjes op de meeste van hun modellen (ook wel EST genoemd) of het oudere 3D-patroon.

Zorg ervoor dat je weet welk systeem je snowboard gebruikt. De meeste bindingen worden geleverd met verschillende schijven waardoor ze in de verschillende bindingssystemen passen.

Hebben Snowboardbindingen Maten?

Snowboardbindingen zijn er over het algemeen in drie maten: small, medium en large. De maten zijn echter niet gestandaardiseerd en kunnen per merk verschillen. De maat van je snowboardbindingen moet passen bij de maat van de snowboardschoen om je boot veilig op zijn plaats te houden. Gewoonlijk dekken de bindingsmaten een aantal schoenmaten, dit kun je zien op de productpagina.

Als de straps niet perfect passen wanneer je je nieuwe snowboardbindingen uitpakt, hoef je je geen zorgen te maken - ze zijn verstelbaar. Het belangrijkste is dat je snowboardschoen in de breedte van het snowboard en in de hielkom past.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden