×
Menu

Bindingen

  Filter
Merken
Schoenmaat

De karakteristieken van wakeboard bindingen

In deze selectie vind je diverse ontwerpen van zowel wakeboard bindingen als wakeboard boots. Welk type je kiest is afhankelijk van je stijl van rijden en uiteraard je voeten. Elk merk heeft je zijn unieke kenmerken te bieden, van de vorm van de boot tot het veter systeem. Maar er zijn wat regels die je in overweging kunt nemen bij het kiezen van een paar wakeboard boots en wakeboard bindingen.

Flex

Een van de meest belangrijke eigenschappen om te overwegen bij het kiezen van een paar boots en bindingen is de flex, welke stijf en flexibel kan zijn. Welke je kiest ligt aan je voorkeur en je stijl van rijden. Stijve boots zijn responsiever en bieden meer ondersteuning bij de enkel. Flexibele boots laten meer mobiliteit toe en zijn geweldig voor beginners.

DE PASVORM

Een belangrijk punt bij het kiezen van de juiste bindingen en boots is gewoonweg je voeten kennen. Je moet de vorm van je voet in overweging nemen. Heb je smalle of brede voeten? Heb je een hoge voetboog of platte voeten? Dit is allemaal belangrijk om in overweging te nemen.

DE MAAT

Als het mogelijk is raden we aan dat je je voet opmeet, zodat je zeker weet dat je de juiste maat neemt. Als je alleen maar bindingen en boots vanaf je schoenmaat neemt, raden we aan dat je een halve maat kleiner neemt voor wakeboard bindingen en boots. We kunnen niet genoeg benadrukken dat de hiel niet omhoog mag komen en dat het geheel strak moet zitten.

Zorg er daarnaast voor dat je boots en voeten nat zijn als je wakeboard bindingen past. Als ze droog zijn, is het een nachtmerrie om ze aan te krijgen!

De bindingen moeten passen bij je board

Er zijn drie eenvoudige manieren om te zorgen dat je bindingen passen bij je wakeboard. De eenvoudigste manier is om een set bindingen te kopen van dezelfde fabrikant. De tweede optie is om de schroeven te controleren, dit zullen of ¼” standaard schroeven of M6 metrische schroeven zijn.

De laatste optie is om contact op te nemen met onze wakeboard specialist van ons Customer Connection Team, die u kan helpen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden