×
Menu

Handschoenen BMX

  Filter
Kleur
Merken
Maat

Wat zijn BMX-handschoenen?

Het dragen van een paar goede BMX-handschoenen is belangrijk voor freestyle, race en dirt jump BMX. De handschoenen zijn dun en flexibel zodat je volledige controle hebt over je vingers en duimen. Om toch je handen te kunnen beschermen als je valt zijn ze gemaakt van duurzame materialen zoals synthetisch leer en polyester. De beste BMX-handschoenen hebben ook extra grip op de vingers of de palmen. Dit geeft meer controle over de remmen en de bar en helpt daarnaast bij het uitvoeren van spins.

Andere kenmerken die je zult vinden op BMX-handschoenen zijn ventilatiegaten zodat je geen zweethanden krijgt en versterkte duimregio's voor een langere levensduur.

De juiste maat kiezen voor volwassen en jeugd BMX-handschoenen

Het hebben van een goed passend paar BMX-handschoenen zorgt voor geweldige controle en comfort op de fiets. Als ze te groot of te klein zijn dan zul je minder controle hebben over de remmen, tricks en het stuur in zijn algemeen. De maten bevatten kindermaten en XS - XL, er is vrijwel altijd een maattabel beschikbaar voor een specifiek product om je te helpen met het kiezen. Een nieuw paar handschoenen moet strak, maar niet te strak zitten wanneer je ze voor het eerst aantrekt. Sommige modellen komen met een klittenbandsluiting voor een betere pasvorm, ook zullen alle handschoenen iets uitrekken met tijd.


Bij een val zijn de knieën een van de andere lichaamsdelen die vaak de klappen opvangen. Deze moeten ook goed beschermd worden, dus bekijk daarom onze BMX-kniebeschermers.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden