×
Menu

BMX Wielen

  Filter
Merken
BMX Wiel
Wieldiameter
Naaf
Driver side
As diameter
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 3

Goed om te weten

BMX freestyle wielen en velgen

Of je nu fietst op flatland, in het park of een beetje van beide, je BMX velgen moeten duurzaam en stevig zijn, zodat ze de harde klappen op straat of in het skatepark kunnen opvangen.

In dit gedeelte vind je zowel BMX velgen voor je BMX freestyle fiets alsook andere reserve onderdelen die je kunt breken of verslijten aan je BMX wielen.

BMX wielen zijn verkrijgbaar in de maten 12 tot 20 inches. De meest voorkomende wielmaat is de 20'', de maten 12'' tot 18'' zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. De meeste BMX fietsen worden geleverd met cassette naven met 1 versnelling (single speed).

De laatste tijd is een hub genaamd Freecoaster zeer populair geworden in de Freestyle BMX scene. Met de Freecoaster ben je in staat om achteruit te rijden met de pedalen in een vaste positie.

Een standaard BMX freestyle wiel heeft 36 spaken in de velg. Dit is perfect voor zowel het park, de straat, sprongen en halfpipe.

Enkel of dubbel gebuste velg?

Er bestaat geen twijfel, het leven van een BMX velg is zwaar. De ontelbare klappen van het asfalt en de schansen. Daarom kiezen veel freestyle BMX rijders voor een setje stevige BMX dubbel gebuste velgen in plaats van enkel gebuste velgen. Een setje dubbel gebuste velgen is steviger. Dit is simpelweg te verklaren door het ontwerp, ze breken niet zo makkelijk als een setje enkel gebuste velgen.

De meeste complete fietsen in het goedkopere segment worden geleverd met enkel gebuste velgen. De duurdere BMX freestyle fietsen komen vaak met dubbel gebuste velgen. Als je op dit moment enkel gebuste velgen onder je BMX fiets hebt zitten adviseren we dat je deze vervangt met een setje dubbel gebuste velgen. Ja, ze zijn iets duurder, maar het is het op de lange duur zeker waard.

Verleng de levensduur van je banden

Door gebruik te maken van een velglint op je BMX velg kun je de binnenband beschermen tegen de scherpe randen van de spaakgaten. Door gebruik te maken van dit "goedkope" stukje rubber verminder je het risico op een lekke band.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden