×
Menu

Stuntstep Remmen & Fenders

  Filter
Merken
Rem type
Wieldiameter

Goed te weten

Stuntstep remmen - veer vs flex fender

Op deze pagina vind je veel verschillende remmen voor je step. We bieden stuntstep remmen en zelfs vaste spatborden oftewel fenders, welke uitermate populair zijn onder vele stuntstep rijders. De stuntstep remmen zijn duurzaam maar toch betaalbaar, waardoor het eenvoudig voor je is om binnen het budget te blijven.

De rem van de step wordt altijd over het achterwiel gemonteerd. Je kunt twee soorten vinden: een rem met veer of een flex fender rem. Een veerrem is een standaard uitvoering van de rem op de meeste stuntsteps voor kinderen en stuntsteppen uit het onderste segment. Deze step rem bestaat uit drie onderdelen: de rem zelf, een veer en een bevestigingsbout. Na verloop van tijd wordt de veer minder strak, wat een indicatie is dat de veer vervangen dient te worden.

Een andere soort stuntstep rem is de flex fender rem. Deze is gemaakt uit één stuk en wordt door middel van montagebouten aan het deck bevestigd. Dit soort step rem is duurzamer dan een veerrem, daarom vindt je deze vaak op stuntsteppen uit het hogere segment.

Wat zijn vaste spatborden?

Nou, een vast spatbord is eigenlijk een stuk metaal of aluminium dat gemonteerd zit in plaats van een veer of flex fender rem. Dit betekent dat je je schoenen moet gebruiken om te remmen in plaats van "een klassieke stuntstep rem".

Waarom is dit een voordeel? Er zijn vele antwoorden op die vraag. In de eerste plaats vermijd je met een vast voet spatbord het risico dat je voet de rem raakt of tussen het wiel terechtkomt als je trucjes doet zoals van een hoge trap afspringen terwijl je een 180 doet of als je fakie rijdt.

In de tweede plaats hebben vaste spatborden stijl, vele rijders voelen dat een vast spatbord een positief heeft op hun prestaties, en tegelijkertijd iets toevoegt aan hun stijl van rijden.

Compatibiliteit van Pro Stuntstep Remmen

Niet iedere rem past bij elk type deck en niet iedere rem kan worden gebruikt voor alle wieldiameters. Om die reden is het belangrijk om te controleren of je gewenste rem wel compatibel is met je stuntstep onderdelen. Je kunt meer informatie over compatibiliteit in de specificaties van elk product vinden. Het toont welke diameter past bij de rem en het type rem dat is gespecificeerd. Onthoud dat de montagegaten van de rem ook passen bij de montagegaten in je deck.

Als je twijfelt, kun je gerust contact met ons opnemen of lees verder over pro stuntstep remmen in onze gids Het kopen van een stuntstep rem.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden