×
Menu

BMX remmen

  Filter
Merken
Gyro compatibel

Goed te weten

BMX remmen voor Freestyle fietsen

In deze categorie vind je onze selectie BMX remmen, kabels, hendels en remschoenen voor je BMX fiets. Sommige BMX freestyle rijders willen een rem en anderen niet. Als je een beginner bent of je rijdt ook veel door het verkeer adviseren we je om een rem te monteren op je BMX. Op alle complete BMX fietsen die je kunt vinden in onze selectie BMX freestyle fietsen zijn uitgevoerd met een rem.

LET OP: Niet alle frames hebben de mogelijkheid om een rem te monteren.

Welke type rem moet ik gebruiken?

Als je een rem wilt gebruiken kun je kiezen voor een U-rem. De U-rem heeft een korte remkabel. U-remmen worden gemonteerd achter het frame en zijn dus redelijk beschermd.

Een andere mogelijkheid is het zogenaamde Gyro remsysteem. Dit systeem bied veel creatieve ruimte omdat het stuur 360 graden kan draaien. Hierdoor kun je alle stunts uitvoeren zonder dat de remkabels in de weg zitten.

BMX remmen voor Race fietsen

Alle BMX racefietsen hebben remmen. De meest voorkomende soort rem is een V-rem, die boven op het achterste gedeelte van het frame is gemonteerd. Dit soort BMX rem is meer blootgesteld dan de U-rem, maar dit is meestal geen probleem, zolang het wordt gebruikt om te racen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden