Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

BMX remmen

  Filter
Merken
Gyro compatibel

Goed om te weten

Moet ik een rem op mijn BMX monteren?

BMX remmen zijn essentieel om je BMX veilig te kunnen gebruiken. Maar of je remmen wilt monteren op je BMX is uiteindelijk helemaal je eigen keuze. Maar, de remmen zijn er niet alleen om je fiets tot stilstand te brengen, maar ook om nieuwe tricks te proberen en je snelheid aan te passen. Ook is het op veel plekken verplicht om een rem op je fiets te hebben als je deze op de openbare weg gebruikt.

Als je van plan bent om remmen te kopen kun je een volledige BMX remset aanschaffen of losse onderdelen zoals remblokken, remhendels en kabels. BMX remmen bestaan uit vier onderdelen: remblokken, remarmen, veren en pivots.

De verschillende soorten BMX remmen

Freestyle fietsen komen vaak met een U-rem aan de voor- en achterzijde. Race BMX fietsen daarintegen hebben vaak alleen een V-rem aan de achterzijde. BMX U-remmen worden onder het frame gemonteerd, wat betekent dat ze weinig invloed hebben op de rest van je setup. Met de vele huidige BMX modellen op de markt is de U-rem de standaard geworden dankzij het duurzame en eenvoudige ontwerp.

Een ander remsysteem is de BMX Gyro-rem. Deze rem maakt het mogelijk om met je stuur een 360-graden rotatie te maken zonder dat de remkabels in de weg zitten. Als je al gewend bent om aan je fiets te sleutelen dan zal het installeren van een gyro een simpel en eenvoudig proces moeten zijn.

Als je andere onderdelen van je BMX setup wilt upgraden, bekijk dan onze ruime selectie van onderdelen, inclusief BMX frames en Banden.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden