×
Menu

BMX Banden

  Filter
Kleur
Merken
Wieldiameter
Band breedte
Opvouwbaar
Bandenspanning
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 6

Goed om te weten

Stevige en hoogwaardige BMX banden zijn belangrijk

Een goed paar BMX banden is heel belangrijk voor een goede rijervaring. Een setje kwaliteits BMX banden geven je het zelfvertrouwen om tricks te doen, omdat je niet bang hoeft te zijn dat je banden het "geweld" niet aan kunnen.

BMX banden die gemaakt zijn voor de BMX freestyle disciplines zoals "flatland" en street BMX zijn gemaakt om zowel duurzaam te zijn en goede stabiliteit te geven tijdens je tricks op een vlakke ondergrond.

Hoe kies ik de juiste maat BMX band?

Banden en wielen voor Freestyle BMX fietsen zijn verkrijgbaar in de maten 12 tot 29 inch.

20 inch is de meest voorkomende maat en heeft de voorkeur van de meeste rijders. Als je jonger dan 12 jaar bent kan het een goed idee zijn om een setje kleinere banden onder je BMX te hebben.

De breedte van BMX banden ligt typisch tussen 1 en 2,4 inch. De maat van de BMX binnenband wordt vermeld in de productomschrijving. Het grootste deel van de binnenbanden passen op alle bandbreedtes.

Het patroon van de banden verschillen van model tot model. BMX banden met veel profiel zorgen voor een goede grip. Minder loopvlak biedt minder weerstand en geeft dus een snellere fiets. De meeste Freestyle BMX fietsen worden uitgevoerd met brede banden en veel profiel voor een goede grip.

Hoe hard moet ik in mijn BMX banden oppompen?

Je zou je kunnen afvragen, hoeveel luchtdruk moet er in mijn BMX banden? We adviseren dat je eerst even kijkt naar de aanbevolen PSI (of bar) voor jouw BMX band, welke vaak op de zijkant van je band geschreven staat.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden