Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Kitesurf en Wakeboard Impact vesten

  Filter
Merken
Maat
Activity
Geslacht

Bescherm jezelf met een impactvest

Impactvesten of comp-vesten beschermen je tegen harde klappen tijdens het kitesurfen of het wakeboarden. De vesten, meestal gemaakt van neopreen, hebben een schuimkern wat de grootste schokken op de borst absorbeert in het geval van een crash of ongeluk. Vaak dragen kitesurfers, wakeboarders en waterskiërs een impactvest aangezien het heel gevaarlijk kan zijn als je het water raakt met hoge snelheid. Het dragen van zo'n vest kan het verschil maken tussen een gebroken rib en alleen een aantal blauwe plekken.

Er is een breed scala aan impactvesten. Sommigen zijn unisex, terwijl anderen genderspecifiek zijn. De vesten verschillen ook afhankelijk van de sport waaraan je deelneemt. Wakeboardvesten bieden de meeste bescherming en bevatten schuim dat je hele romp bedekt. Kiteboard- of kitesurfvesten zijn ontworpen om onder een harnas te passen. Daarom geeft het minder bescherming op dat vlak, maar het zorgt er wel voor dat het niet in de weg zit tijdens het kitesurfen.

Is een impactvest hetzelfde als een reddingsvest?

Het korte antwoord is: nee. Impactvesten zijn zo ontworpen dat ze je beschermen tegen harde klappen. De reddings- en zwemvesten zijn gemaakt om ermee te drijven. Sommige impactvesten hebben wel een bepaald percentage drijfvermogen, maar ze geven je nooit de garantie van 100% drijfvermogen. Het voordeel van een waterski- of kitesurfvest is dat deze lichter zijn en je daarom veel bewegingsvrijheid geven.

Als je nog niet zeker weet welk niveau bescherming je nodig hebt of welk drijfvermogen het vest heeft, bekijk dan de productspecificaties voor meer informatie.

Als je op zoek bent naar vesten waarmee je kan drijven, bekijk dan onze collectie reddingsvesten en zwemvesten.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden