×
Menu

Reddingsvesten

Een reddingsvest houd je hoofd boven water

Je kijkt in deze categorie omdat je waarschijnlijk opzoek bent naar wat extra veiligheid voor jezelf en/of je geliefde. Veiligheid op zee is zeer belangrijk en het dragen van een reddingsvest van goede kwaliteit kan het verschil tussen leven en dood betekenen.

In tegenstelling tot een buoyancy of impact vest is het reddingsvest ontworpen om je drijvend te houden, zelfs als je niet meer bij bewustzijn bent. Als je dus nadenkt over verschillende vesten moet je onthouden dat een reddingsvest het veiligst is.

Een reddingsvest van goede kwaliteit zal twee luchtkamers hebben die meestal in een nylon omhulsel zitten. Sommige modellen hebben slechts één luchtkamer, maar het hebben van twee kamer wordt geadviseerd.

Één van de grootste verschillen tussen een reddingsvest en een standaard buoyency vest is de kraag. De meeste reddingsvesten hebben een kraag die ervoor zorgt dat je hoofd altijd boven water blijft.

Sommige kiezen voor een opblaasbaar reddingsvest

Om een opblaasbaar reddingsvest te mogen gebruiken moet je minstens 16 jaar oud zijn. We adviseren ook dat je deze alleen gebruikt als je goed kunt zwemmen, vooral als je een model kiest die niet automatisch opblaast wanneer deze in contact komt met het water.

Het is bewezen dat kinderen, van ouders die geen reddingsvest dragen, aanzienlijk minder geneigd zijn om een reddingsvest te dragen. De beste manier om je kind een reddingsvest te laten dragen is door er zelf ook één te dragen.

Reddingsvesten moeten gecertificeerd zijn

Alle producten in deze categorie zijn ISO12402-4 goedgekeurd.

De 100N reddingsvesten die je in deze categorie vind kun je gebruiken nabij de kustlijn. Het reddingsvest voldoet aan de minimale eisen voor reddingsvesten. Dit zal de gebruiker een drijvend vermogen geven van minimaal 10kg. De 100N reddingsvesten zijn geschikt voor watersporten zoals kayaken, waterskiën en kanoën en is kan gebruikt worden door zowel volwassenen als kinderen.

Het voordeel van een 100N reddingsvest is dat deze nog steeds zeer licht in gewicht is en veel bewegingsvrijheid bied.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden