×
Menu

BMX Ramps, Funboxen & Grind Rails

BMX ramps en rails om thuis te oefenen

Freestyle BMX-rijders houden er van om ramps, rails en funboxen te gebruiken als alternatief voor obstakels in hun buurt. Ramps en rails gemaakt voor BMX'en zijn duurzaam en makkelijk op te zetten in je achtertuin of op de oprit, zo kun je ook thuis tricks oefenen.

Reizen van en naar verschillende grote skateparken kan veel tijd in beslag nemen, sommige populaire parken kunnen daarnaast ook erg druk zijn met mooi weer. Het voordeel van het hebben van BMX-obstakels op de oprit is dat je ze vaker kunt gebruiken en je een mini skatepark kunt maken helemaal naar jouw wensen.

Kies de juiste maat BMX-schans

De twee belangrijkste dingen om te overwegen bij het kiezen van je ramp zijn: Hoe hoog je wilt springen en hoe veel ruimte je hebt voor een aanloop. De draagbare ramps kunnen variëren in hoogte tussen de 10 en 50 cm. Hoe korter de ramps zijn, hoe meer ze geschikt zijn voor beginners.

BMX-rails kunnen meer dan 3 meter lang zijn, dus het is belangrijk om na te denken over waar je deze plaatst. Heb je genoeg ruimte voor de aanloop?

Als je een veelzijdig obstakel wilt om je tuin op te fleuren, probeer dan een BMX funbox. Deze zijn snel in elkaar gezet, eenvoudig te plaatsen op je erf of oprit en zijn tegelijkertijd goed te combineren met een rail of quarterpipe.

Oefenen op ramps en rails is leuk, maar kan ook gevaarlijk zijn op sommige momenten. Zorg er altijd voor dat je de juiste protectie draagt wanneer je rijdt. Bekijk de pagina met onze BMX-beschermende kleding voor alles wat je nodig hebt.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden