×
MENU

Polsbeschermers

  Filter
Kleur
Merken
Maat

Polsbescherming kan je beschermen tegen een botbreuk

Zowel beginners als ervaren skaters vallen van tijd tot tijd. Het hoort er nu eenmaal bij, maar als je naar de grond gaat wil je wel de juiste bescherming dragen. Naast een helm, is een setje polsbeschermers een van de belangrijkste onderdelen van de veiligheidsuitrusting. Polsbescherming wordt aanbevolen voor zowel beginners als ervaren skaters omdat dit je niet alleen beschermt tegen schrammen en kleine blessures, maar ook tegen serieuzer blessures zoals een botbreuk.

Als je valt is de eerste reactie van je lichaam om de klap op te vangen met je handen om je hoofd te beschermen. Een goede reactie, maar dit zorgt ervoor dat je polsen in een gevaarlijke positie zijn. En daarom wil je juist polsbeschermers dragen.

Skate handschoenen zijn niet zo oncomfortabel als men denkt

Toen men net begon te skaten waren de polsbeschermers niet zo comfortabel. Veel merken hebben veel tijd en energie gestoken om ze te verbeteren. De polsbeschermers die je vandaag de dag kunt vinden zijn veel comfortabeler omdat ze lichter zijn, van ademend materiaal gemaakt zijn en meer ventilatie mogelijkheden hebben.

In deze categorie vind je ook een brede selectie race handschoenen (niet het zelfde als een slide handschoen die gebruikt wordt voor long boarding), deze geven een goede bescherming als je in de bochten op de grond ligt. Deze handschoenen hebben vaak een aantrek koortje om de handschoen tussen de wedstrijden door aan en uit te doen.