×
Menu

Polsbeschermers

  Filter
Maat

Polsbescherming kan je beschermen tegen een botbreuk

Zowel beginners als ervaren skaters vallen van tijd tot tijd. Het hoort er nu eenmaal bij, maar als je naar de grond gaat wil je wel de juiste bescherming dragen. Naast een helm is een setje polsbeschermers één van de belangrijkste onderdelen van de veiligheidsuitrusting. Polsbescherming wordt aanbevolen voor zowel beginners als ervaren skaters omdat dit je niet alleen beschermt tegen schrammen en kleine blessures, maar ook tegen serieuzere blessures zoals botbreuken.

Als je valt is de eerste reactie van je lichaam om de klap op te vangen met je handen om je hoofd te beschermen. Een goede reactie, maar dit brengt wel je polsen in gevaar. Juist daarom wil je polsbeschermers dragen..

Polsbeschermers zijn niet zo oncomfortabel als men denkt

Toen men net begon te skaten waren de polsbeschermers niet zo comfortabel. Veel merken hebben veel tijd en energie gestoken om ze te verbeteren. De polsbeschermers die je vandaag de dag kunt vinden zijn veel comfortabeler omdat ze lichter zijn, van ademend materiaal gemaakt zijn en meer ventilatiemogelijkheden hebben.

In deze categorie vind je ook een brede selectie race handschoenen (niet hetzelfde als een slide handschoen die gebruikt wordt voor longboarding), deze geven een goede bescherming als je in de bochten op de grond ligt. Deze handschoenen hebben vaak een aantrekkoordje om de handschoen tussen de wedstrijden door aan en uit te doen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden