MENU
×

Freestyle / Freeride Longboards

  Filter
Merken
Truck-type
Deck lengte
Deck materiaal
Extra materialen
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Freestyle en freeride longboards

Op deze pagina vind je een leuke selectie longboards voor het freestylen en freeriden, waarmee je leuke trucs en slides kunt maken. Het kenmerk dat beide gemeen hebben, is de vorm van het deck. Het is symmetrisch, wat wil zeggen dat de uiteinden van het deck aan elkaar gelijk zijn.

Freestyle longboards – doe trucs tijdens het cruisen

De essentie van een freestyle longboard is om trucs te doen. Dus, als je op zoek bent naar een longboard dat geschikt is voor meer dan om alleen te cruising en om van A naar B te komen, kun je een freestyle longboard kiezen. Hiermee voeg je trucs toe aan je rit zoals: manuals, hand spins en verschillende sprongen.

Freestyle wordt ook vaak gecombineerd met dancing, waarbij een mogelijke combinatie een cross step is, gevolgd door een nose manual en vervolgens te eindigen met een zogenaamde shove-it.

FREESTYLE DECK EN WIELEN

Het board is vaak ontworpen met een kick aan de voor- en achterkant zodat het mogelijk wordt om trucs te doen. Het freestyle deck is ook flexibeler dan een freeride deck. Deze kleine toevoeging van flexibiliteit geeft meer demping en daardoor een dynamischer gevoel, in tegenstelling tot een wat stijver deck.

80-83A: de durometer van het wiel varieert van zacht naar medium. Echter, kies voor de hardere 86A wielen als je het freestyle longboard wilt gebruiken voor slides.

Freeride longboards – voor slides en trucs

Bij het freeriden is het doel om slides en trucs te doen op ofwel downhill oppervlakken of vlakke ondergronden. Freeride lijkt op downhill, maar het verschil zit hem in de focus op de tricks.

FREERIDE DECK En wielen

Het deck is het grootste verschil tussen freeride en freestyle. Freeride decks zijn stijver en reageren directer omdat ze niet dezelfde demping hebben als freestyle decks. Dit maakt ze geschikter voor slides.

Het is mogelijk om slides en trucs te doen met beide type longboards. Echter, voor downhill freeriden zul je voor een freeride longboard moeten kiezen. Zou je een freestyle deck nemen, dan heb je meer kans dat je longboard op hoge snelheden instabiel wordt.

83-86A: Voor downhill freeriding wordt veelal een wielhardheid gekozen van 86A – hoe harder het wiel, hoe makkelijker het is om slides in te zetten. Het leren van slides is essentieel in downhill, omdat je hier je snelheid zeer goed onder controle moet kunnen houden. Op vlakke ondergronden, waar snelheid niet gemaakt wordt door een heuvel, zul je moeten kiezen voor zachtere wielen, die pumping makkelijker maken en hierdoor je makkelijker op snelheid kunt komen.

Zie onze grote selectie freestyle en freeride longboards op deze pagina.

Lees onze gids Aanschaf van longboards.

Als je twijfelt, neem dan gerust contact met ons op.