Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Foil / Hydrofoil

Goed om te weten

Wat is een Hydrofoil?

De creatie van hydrofoils zorgt ervoor dat boards door het water kunnen glijden met minimale weerstand en wrijving. Het ontwerp van de foil versnelt het water naar beneden. Dit creëert een gelijke opwaartse kracht waardoor het board uit het water omhoog komt. De foil heeft altijd wat kracht nodig om op gang te komen, deze kracht kan komen van een SUP paddle, foil wing, kite of golf. Ze kunnen gebruikt worden met vele watersport boards, voornamelijk surf foil boards, kite foil boards en windsurf foil boards.

Hydrofoils zijn gemaakt van een aantal verschillende materialen, aluminium en carbon zijn het meest voorkomend. Aluminium is over het algemeen goedkoper, maar ook zwaarder dan carbon wat een meer hoogwaardig materiaal is.

Foils zijn opgemaakt uit verschillende onderdelen; de mast, fuselage, front wing, back wing en mounting plate. De front wing is het meest belangrijke onderdeel om de nodige lift te creëren. Over het algemeen wil het board omhoog liften in een neutrale stand, dus de rijder moet naar voren leunen om recht te blijven. Wanneer je pumpt zul je meer naar voren moeten leunen om de beweging op te starten.

Welke maat hydrofoil heb ik nodig?

foils zijn er in verschillende ontwerpen en maten, die allemaal effect hebben op de rijervaring. De hoogte van de mast en de maat van de front wing zijn de belangrijkste factoren en daar moet je extra op letten.

Ben je een meer ervaren rijder, kies dan voor een foil met een hoge mast en een kleine, smalle front wing. Deze maken de foil sneller, maar ook moeilijker te controleren. Verder heeft een foil met een kleine front wing meer snelheid nodig om uit het water te liften.

Hydrofoils met kortere masten en bredere front wings zijn beter voor beginners en voor rustigere wind. Dit komt omdat ze meer lift creëren en gemakkelijker te controleren zijn. Kortere masten zijn vaak populair bij freestylers, omdat ze meestal sneller draaien en sturen.

Denk er ook aan om een foil te kiezen die gemaakt is voor de foiling discipline. Sommige hydrofoils zijn gemaakt voor een specifieke foiling discipline, terwijl andere voor verschillende soorten foilen gebruikt kunnen worden.

Ben je op zoek naar een board dat past bij jouw foiling-behoeften? Kijk dan eens bij onze Foilboards voor verschillende watersporten.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden