×
Menu

Opblaasbare SUP boards

  Filter
Kleur
Merken
Lengte
SUP Activiteit
Gebruikersgewicht

Goed om te weten

Wat is stand-up paddle surfen?

Met een stand-up paddle board (SUP) kan je op een leuke manier over het water cruisen en doe je tegelijkertijd een full-body workout. Doordat je op het board staat, heb je het voordeel dat je beter zicht hebt op wat er onder het wateroppervlakte gebeurt. Het is makkelijk om deze sport te leren en je kunt er zelfs mee op kleine golven surfen.

Waar zijn paddle boards van gemaakt?

Er zijn twee soorten paddle boards: massief en opblaasbaar. Massieve boards, ook wel SUP's genoemd, zijn gemaakt van een kern van schuim, omhuld met glasvezel, koolstofvezel en plastic. In plaats van een kern van schuim, zorgt lucht in opblaasbare SUP boards voor het drijfvermogen en stabiliteit. Opblaasbare SUP boards zijn perfect voor beginnende en recreatieve peddelaars, of mensen met beperkte ruimte om hun spullen op te bergen.

Het juiste opblaasbare SUP board kiezen

Welke opblaasbare SUP je moet kiezen, hangt af van je gewicht en stijl. Het is hiervoor belangrijk om goed te kijken naar de lengte en breedte van het board. Korte boards van onder de drie meter zijn wendbaar en een goede keuze voor kinderen. Middellange boards van ongeveer 3 meter tot 3,6 meter zijn perfect voor beginnende en recreatieve peddelaars. De langere SUP-boards zijn geschikt voor racen en toeren.

De meest gangbare breedte van opblaasbare SUP boards varieert van zestig tot negentig centimeter. Bredere boards zijn optimaal voor grotere mensen en voor als je spullen wilt meenemen. Smalle SUP boards passen beter bij kleinere mensen of als je graag snelheid wilt maken.

Meer weten over Stand-Up Paddling en SUP boards? Bekijk onze gids Het kopen van een SUP board.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden