×
Menu

Kitesurf boards

  Filter
Merken
Lengte
Riding Stijl

Goed te weten

Koop het juiste kitesurf board

Het vinden van het juiste kitesurf board is van essentieel belang voor een goede kitesurf ervaring. Een kitesurf board kun je krijgen in veel verschillende vormen en maten, op deze website laten we je kennis maken met de twee meest gebruikte kitesurf boarden en leggen we uit waar deze specifiek voor zijn gemaakt.

Bi-Directional kiteboard board

Dit ontwerp is sterk door het snowboard ontwerp geïnspireerd. Met zijn twin-tip ontwerp is de bi-directional kietboard ideaal voor freestyle, sprongen en om te gebruiken in de golven.

Het board is zeer dun en blijft daardoor uit zichzelf moeilijk drijven. De voeten van de surfer worden op het board gebonden zodat je deze niet snel kwijt raakt. Dit is het populairste ontwerp in de kiteboard scene.

Directional kitefurf board

Het ontwerp van een directional board is geinspireerd door de surf scene. Dit type kiteboard heeft veel overeenkomsten met een klassiek surfboard en, in tegenstelling tot het bi-directional kiteboard, zitten je voeten niet vast op het board. De vorm is iets lastiger om onder controle te houden, maar als je er eenmaal aan gewend bent kun je hier in de golven veel plezier mee beleven.

Als je je eerste kitesurf board koopt raden we je sterk aan om een weekend cursus te volgen om in ieder geval de technieken onder de knie te krijgen. Het geld wat je hier aan uitgeeft is geld goed besteed. Je kunt er hierna zeker van zijn dat je een goede ervaring op het water opdoet en het leren kiten gaat een stuk sneller.

Een tweede tip die we je willen meegeven is om het kiten te oefenen op het land. Op deze manier zul je snel een pro worden in het gebruiken van je kite en zal dit je heel wat crashes (en tijd) op het water besparen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden