×
MENU

Wakeboards

  Filter
Merken
Maat
Geslacht
Riding Stijl
Skills
Aanbevolen Gebruikers Gewicht

Goed te weten

Het is tijd om te wakeboarden

Wakeboarden betekent dat je achter een motorboot aangetrokken wordt terwijl je met 30-40 km/h over het water surft, je kunt ontspannen surfen of stunts proberen. Klinkt leuk? Dat is het zeker. En een belangrijke factor voor het hebben van een geweldige surf op het water is het uitzoeken van een wakeboard die bij jouw niveau en surf stijl past.

Wakeboard afmeting

Alle wakeboards die je in deze categorie vind hebben hun afmetingen vermeld in de product specificaties. Dit hebben we gedaan omdat de afmetingen van het wakeboard afhankelijk van je gewicht en stijl van wake surfing zijn. Als je een wakeboard koopt die niet geschikt is voor jou kan het resultaat bijvoorbeeld zijn dat je niet genoeg drijfvermogen heeft. Maar er zijn natuurlijk altijd wakeboarders die met een langer of korter wakeboard willen surfen.

  • Korte wakeboards: Over het algemeen is een korter wakeboard langzamer en kost het meer energie om de weerstand door het water te overbruggen. Sommige wakeboard riders kiezen voor een korter wakeboard omdat de controle over zo'n board makkelijker is en je dus ook makkelijker spin's en salto's over de golven kan maken. Maar let op een korter board maakt de landing lastiger.
  • Lange wakeboards: Het voordeel van een lang wakeboard is dat er over het algemeen makkelijker op te surfen is en dus makkelijker is voor als je wakeboarden wilt leren. Een langer board zorgt er wel voor dat je meer moeite moet doen in de lucht omdat hij zwaarder is, maar de extra controle van een langer wakeboard maakt deze ideaal om stunts te oefenen.

In deze categorie vind je wakeboard artikelen van merken als Slingshot, Liquid Force, Ion en Mystic.