×
Menu

SUP Peddels

Goed te weten

Je SUP 'stuurwiel'

Je kunt het beste board in de wereld kopen, maar zonder peddel kom je niet ver. Je zou kunnen zeggen dat de beste SUP peddel het vooruit bewegen makkelijker maakt. Afhankelijk van je behoeften kan een SUP peddel een verschillend doel dienen.

Als je voornamelijk rondvaart op vlak water, is het het beste om iets lichts te vinden met de juiste hoek en oppervlakte. Als dit allemaal klopt krijg je een efficiënte en krachtige slag.

Als je board hebt die je deelt met de rest van de familie, wil je waarschijnlijk een SUP peddel die verstelbaar en duurzaam is.

Van wat voor materiaal moet mijn SUP peddel zijn?

Zoals de meeste surf gear, zijn SUP peddels verkrijgbaar in verschillende materialen.

Het voordeel van Koolstofvezel of carbon SUP peddel is dat deze licht in gewicht zijn en goed presteren. Koolstofvezel peddels zijn verkrijgbaar in vastgestelde lengtes en in verstelbare. Als je voornaamste doelstelling is om gewicht te besparen moet je een koolstofvezel peddel hebben in een vaste lengte.

Als je meer op je budget moet letten is een Aluminium SUP peddel misschien meer iets voor jou.

Een houten peddel bestaat meestal uit één stuk. Dit geeft de peddel een klassieke uitstraling en is lichter in gewicht. Een houten SUP peddel is misschien iets duurder, maar geeft een stijlvolle uitstraling en wordt ook vaak als decoratie aan de muur gebruikt.

Glasvezel peddel is de juiste keuze voor jou als je op zoek bent naar een peddel die tussen budget en prestatie zit. Een veelzijdig en lichtgewicht materiaal.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden