MENU

Aankoop van ijshockey stick

Deze gids is gemaakt om je te helpen met het kiezen bij het kopen van een Ijshockey stick. De verschillende factoren om te overwegen bij het kopen van een hockeystick zullen hier worden uitgelegd. Een goede hockeystick past zowel bij je niveau als ook je kracht en speelstijl.

Typen shaft

De shaft is gemaakt van hout of andere materialen.

 • Sticks met een houten shaft zijn het goedkoopste, maar wanneer het blad versleten is moet je de hele stok vervangen. Houten shafts zijn stijver en zwaarder dan andere soorten.
 • Andere types hebben een shaft van composietmateriaal (aluminium, koolstof-grafiet, kevlar of titanium). Als het blad versleten is kan je de blade vervangen zonder de shaft te vervangen. Samengestelde sticks zijn veel duurder, maar ze gaan langer mee en het gewicht is lager.

Maten

Er zijn twee fundamentele maten: senior sticks en junior sticks.

 • Senior sticks zijn gemaakt voor volwassen spelers die een stick nodig hebben, die meer stijf is, een groter blad heeft en welke zwaarder en langer is. Senior sticks hebben een lengte 140-158 cm (4 "8" - 5 '3 ") (Alleen de shaft)
 • Junior sticks zijn slanker gemaakt om het gewicht te verlagen en meer flexibiliteit te bieden. Junior sticks hebben een lengte van 116 - 138cm (3 '10' - 4 '7 ") (Alleen de shaft).

Ijshockey of straat / roller hockey?

Sommige sticks zijn het best geschikt voor ijshockey, terwijl anderen zijn ontworpen voor roller hockey. Als je een ijshockey-stick koopt en gebruikt voor straat hockey, zal de levensduur van het blad zal sterk worden ingekort vanwege de snellere slijtage van het houten blad.

Lengte

De juiste lengte van de stok is erg belangrijk voor je spel. Een korte stok geeft een betere controle en snellere puck handeling, terwijl een langere stok je de mogelijkheid geeft harder en verder te schieten. Veel aanvallende spelers geven de voorkeur aan een kortere stok terwijl verdedigende spelers vaak de voorkeur geven aan een langere stick. De maat van een stick word altijd aangegeven in alleen de maat van shaft (zonder de blade).

Het verkrijgen van de juiste lengte

 • Om je juiste maat te meten, houdt de stick vast met één hand, terwijl je je skates aan hebt. Buig je arm lichtjes en houd deze dichtbij het lichaam. Als het uiteinde van de blade een klein beetje omhoog wijst is de maat goed.
 • Wanneer je de stick voor je houdt met het blade uiteinde op de grond, kan je de juiste lengte vinden.
  • Met schaatsen aan: Het einde van de stick kan maximaal de kin bereiken.
  • Zonder schaatsen aan: Het einde van de stick kan maximaal het puntje van je neus bereiken.

Tip: Sommige hockey spelers kopen de shaft iets groter dan nodig, zodat ze deze op maat kunnen maken voor de juiste lengte.

Stijfheid

De stijfheid van de shaft (of stiff) is belangrijk bij het bepalen van de controle en prestaties in het spel.

 • Beginners wordt aangeraden om een ​​shaft met medium stiff te gebruiken om een goed gevoel met de puck / bal te hebben; Het gevoel is snel weg als de shaft te stijf is.
 • Grotere en sterkere spelers wordt aangeraden om een ​​shaft te gebruiken met een hogere stiff om hun kracht te gebruiken bij het raken van de puck / bal.
 • Sticks komen vaak in middelgrote stijfheid (85 stiff) en extra stijfheid (110 stiff). Hoe stijver de stick, hoe zwaarder de stick normaal gezien is.

De blade

Ijshockey blades worden doorgaans gemaakt van hout, soms versterkt met kevlar. De Blade voor straathockey / roller hockey is normaal gesproken een composiet van hout, ABS en glasvezel met kevlar.

Er is een verschil in de curve en de ligging van het blad. Voor beginners raden we sticks aan met weinig curve en zeer weinig ligging.

Links of rechts?

Hockeysticks worden aangeduid als L of R:

 • L - voor hockeyspelers met het blad aan de linkerkant van het lichaam (rechts aan de bovenkant van de stick)
 • R - voor hockeyspelers met het blad aan de rechterkant van het lichaam (links aan de bovenkant van de stick)

Bekijk onze selectie van hockeysticks voor ijshockey of roller hockey .

Producten

Populaire producten