Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Aankoop van een skateboard

Er zijn grote verschillen tussen skateboards - veel meer dan je zou verwachten. Een skateboard is niet zomaar een willekeurig stuk hout met vier wielen eronder. Daarom kunnen de duurzaamheid, functies en mogelijkheden heel verschillend zijn, afhankelijk van waar je je skateboard koopt; in de speelgoedwinkel of uit de sellectie van skateboards aangeboden bij SkatePro.

Er zijn vijf fundamentele kenmerken die essentieel zijn bij het kiezen van een skateboard: natuurlijk het type board, dan het deck, trucks, wielen en tenslotte lagers.

Soort skateboard

Je board keuze moet afhangen van waar je het board voor wil gebruiken. Longboards zijn perfect om mee te cruisen of carven, terwijl klassieke skateboards gemaakt zijn voor stunts, tricks en skate ramps.

Het oldschool/cruiser board is een mix tussen deze twee. Ze zijn eenvoudig te bedienen en is ideaal voor urban skaten, maar kan niet worden gebruikt voor ramps of echte stunts.

Skateboard deck

De kwaliteit van skateboard decks hangt sterk af van de houtsoort waar het van gemaakt is. Esdoorn is het hardste hout dat wordt gebruikt, en dus goed voor ruw gebruik (Canadese esdoorn is het hardst). Als je een kleine voet hebt (35-40 Europese maat) dan zou je een deck moeten kiezen dat zo'n 7,25-7,8 inch breed is. Is je voet groter (40-45 Europese maat), dan zou je een deck moeten kiezen die tussen 7,8-9 inch of hoger breed is. Heb je schoenmaat 45 of hoger, dan zou je moeten kiezen voor een deck van minstens 7,8 inches, anders riskeer je namelijk da je je tircks niet goed kunt landen.

Lees hier meer: Aankoop skateboard deck

Skateboard trucks

Bij het kopen van trucks is het slim om te gaan voor een bekend merk, deze hebben meestal een betere kwaliteit. Bekende merken zijn meestal duurzamer, maar tegelijkertijd flexibeler en aanzienlijk beter gekalibreerd dan goedkopere vergelijkingen. Dit betekent, dat het gemakkelijke voor je zal zijn om je skateboard precies te sturen. Ook het gewicht van trucks is belangrijk. Zware trucks kunnen lastig zijn om in de lucht te krijgen bij het doen van stunts, maar zijn meestal beter voor grinden, omdat ze stabieler en duurzamer zijn.

Lees hier meer: Aankoop skateboard trucks

Skateboard lagers

Ga je je skateboard op straat gebruiken, raden wij je lagers aan in het bereik van Abec 3-5, terwijl skateboards die gebruikt worden op hellingen lagers moeten hebben in het bereik van Abec 7-9.

Lees hier meer: ​​Aankoop van lagers

Skateboard wielen

Er zijn twee eigenschappen van wielen die je moet controleren bij het kopen van wielen voor skateboards: grootte en hardheid (durometer). Grote wielen (55-65mm) zijn sneller en worden gebruikt door skaters op hellingen. Street skaters hebben de voorkeur voor kleinere wielen (50-55mm), want het brengt je dichter bij de grond. Hoe harder de wielen, hoe sneller ze gaan en de meer duurzaam ze zijn. Harde wielen hebben echter ook minder grip op de straat, en absorberen schokken niet zo goed als zachte wielen doen. De hardheid van de wielen wordt weergegeven als: 100A. Hoe hoger het getal, hoe harder het wiel.

Lees hier meer: Aankoop van skateboard wielen.

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden