MENU

Aankoop wielen voor skateboards

Er zijn twee factoren waar je bewust van moet zijn: de maat en hardheid (durometer).

Maat van de wielen

Grote wielen zijn sneller en de wielen rond 55-65mm (vaak zelfs groter) worden gebruikt door skaters op ramps, die veel snelheid nodig hebben om hoog in de lucht te kunnen komen. Street skaten hangt niet zo sterk af van de snelheid en heeft daarom de voorkeur voor wielen met een diameter van 50-55mm. Dit betekent dat je dichter aan de grond zit, wat het stunten makkelijker maakt.

Hardheid van de wielen

De hardheid van de wielen is ook zeker het vermelden waard. Hoe harder de wielen, hoe meer snelheid en duurzaamheid. Tegelijkertijd hebben harde wielen wielen niet zoveel grip op straat hebben en zijn absorberen schokken niet zo goed als zachtere wielen. De hardheid van de wielen wordt beschreven als een getal gevolgd door een A. Dit betekent dat wielen van 100A harder zijn dan 90A.

De meeste skater, ongeacht of ze op ramps of street skaten, hebben liever wielen met een hardheid van 95A dan 100A, maar als het hebben van een skateboard die comfortabel rijdt belangrijker voor je is dan board dat snel is, zou je wielen met een lagere hardheid moeten kiezen .

Bekijk ons assortiment van skateboard wielen

Producten

Populaire producten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang emails met aanbiedingen, tips en product nieuws (start in 2017).