×
Menu

Hoe breng je griptape aan

In deze handleiding, zullen wij je voorzien van informatie over hoe je grip tape op een skateboard aanbrengt.

De meeste skaters brengen zelf de griptape op hun skateboard aan. Als je het nog niet eerder geprobeerd hebt, is geduld een goede succesfactor om een ​​goed uitziend en duurzaam resultaat te bereiken.

Grip tape aanbrengen - stap voor stap

In deze video, zal SkatePro team rider Hjalte laten zien hoe je grip tape op skateboard aanbrengt:

De 4 stappen over hoe je grip tape op een skateboard aanbrengt

Benodigd gereedschap: Een mes en een skate tool (of een klein metalen gereedschap)

  1. Begin met het verwijderen van het papier van de skateboard grip tape (het wordt dus plakkerig) en plaats dan de plakkerige kant van de griptape naar beneden - leg het voorzichtig op de top van het deck. Het is belangrijk dat je deze gecentreerd op het deck plaatst. Gebruik vervolgens het papier dat je net van de griptape verwijderd hebt, om de griptape naar beneden te drukken.
  2. Maak een kleine snee in elke hoek van de grip tape. Maak vervolgens richtlijnen voor de cut-out van de grip tape door te krassen op de randen van het deck met een tool. Snijd het uitstekende grip tape weg langs de lijn die je zojuist hebt gemaakt.
  3. Om duurzamere randen te krijgen op je board, kun je de zijkanten van de grip tape scherper maken met de grip tape stukken die je afgesneden hebt.
  4. Als laatst, maak je de gaten voor de bouten. Prik een gat door de acht plekken met een puntig gereedschap (bv een dunne inbussleutel). Met een kruiskopschroevendraaier maak je grotere gaten via de andere kant van het deck.

Je bent altijd van harte welkom om contact met ons op te nemen, als je nog steeds twijfelt over hoe je grip tape op je deck aanbrengt.

SkatePro