×
Menu

Zo grip je een skateboard

De meeste skaters brengen zelf hun griptape aan op het board. Wanneer je dit voor de eerste keer probeert, kan het lastig zijn en heb je redelijk wat geduld nodig. In deze gids zullen we je laten zien hoe je een skateboard gripped in 3 simpele stappen.

DE 3 STAPPEN OM JE SKATEBOARD GRIPTAPE AAN TE BRENGEN.

Benodigd gereedschap zijn: een mes en een skatetool (of eigen metalen gereedschap)

1. Verwijder eerst het beschermende papier van de griptape en plaats de plakkant naar beneden gericht op de bovenkant van het deck. Druk vervolgens de griptape naar beneden, beginnend vanuit het midden en naar de zijkanten bewegend. Gebruik het beschermpapier om eventuele luchtbellen eruit te duwen.

2. Maak richtlijnen voor het uitsnijden van de griptape door langs de randen van het dek te schuren met een stuk gereedschap. Til eventueel overhangend griptape van de zijkanten van het deck en snijd het griptape ongeveer in een hoek van 45° langs de gemaakte lijn.

3. Om een gladdere afwerking van de randen van je board te krijgen, schuur je de zijkanten van het board met de afgesneden stukken griptape.

Nu je weet hoe het moet, kun je jouw favoriete Skateboard Grip Tape kiezen en aan de slag gaan. Bekijk vervolgens Hoe je skateboard trucks monteert.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden