×
Menu

Aankoop van schaatsen

Verkrijg meer informatie over je mogelijkheden bij het kiezen van de juiste beginner schaatsen voor kinderen en volwassenen. Hockey schaatsen zijn snel en wendbaar en bieden een goede ondersteuning van de voet, waardoor ze een goede keuze zijn voor beginners. Hybride schaatsen zijn met hun soft-boot ook een goede keuze voor beginners, die er alleen geïnteresseerd in zijn de schaatsen te gebruiken voor ritten puur voor het plezier. En als je wilt springen, draaien en andere technische stunts wilt oefenen, kun je het best voor een figuurschaats/kunstschaats gaan.

Het is niet nodig om een ​​hele hoop geld te besteden aan schaatsen, als je van plan bent om ze maar een paar keer per jaar te gebruiken. Je kunt goedkope schaatsen al voor ongeveer 30 euro krijgen, maar houd er wel rekening mee dat duurdere schaatsen meestal een beter comfort bieden en betere steun rond de enkels.

Koop je schaatsen in de juiste maat

Het is belangrijk dat je je schaatsen niet te groot aanschaft - in het bijzonder kunstschaatsen, waar je absolute controle moet hebben over de ijzers, om kunstjes en sprongen te kunnen maken. De schaatsen moeten een stevige pasvorm hebben zonder al te strak te zitten. Zodra de veters/gespen los zitten en je je voet naar voren schuift, moet er net genoeg ruimte zijn voor een vinger achter je hiel. Het is ook een goed idee om de schaatsen te proberen met dezelfde sokken die je van plan bent om te gebruiken tijdens het schaatsen.

Veel kinderschaatsen bestaan in ​​verstelbare modellen, wat betekent dat de lengte van de schoen kan worden uitgebreid. Hierdoor kan je kind ongeveer 3-4 maten in de schaatsen groeien. Verstelbare schaatsen zijn bedoeld voor recreatieve schaatsers en kwalitatief gezien zijn ze net zo goed als de niet-verstelbare modellen. Wij adviseren daarom om verstelbare schaatsen te kiezen, als je kind nog in de groeifase zit en ze alleen heeft voor casual schaatsen.

We raden altijd aan dat je de maat tabel leest, als je twijfelt over welke maat je nodig hebt. Je kunt een link vinden voor deze maat tabel, bij elke product pagina.

Ijshockey schaatsen - voor snelheid en beginners

Zoals de naam al doet vermoeden zijn ijshockey schaatsen geschikt voor ijshockey, maar je kunt ze net zo goed gebruiken voor een regelmatige schaatssessie op het ijs als je een beginner bent of als je graag snelheid opbouwt.

De schaats bestaat uit een stijve schoen die je voeten tegen stoten zullen beschermen tijdens een ijshockey spel. De binnenzijde is goed opgevuld waardoor het comfortabel aanvoelt, ondanks de stijve buitenschoen - dat is ook de reden waarom ze geschikt zijn voor beginners op zoek naar comfortabele schaatsen. De schoen is ontworpen om een ​​goede ondersteuning voor je enkel en voet te bieden. De ijzers zijn kort en gebogen waardoor de schaatsen makkelijk wendbaar zijn en optimaal zijn voor een snelle acceleratie om snelheid te verkrijgen, maar minder geschikt voor lange ritten. In tegenstelling tot kunstschaatsen, hoeven hockey schaatsen geen tow picks op de voorkant van de ijzers te hebben, en aangezien de schaatsen niet bedoeld zijn voor het maken van figuren, zullen de ijzers niet per ongeluk vast komen te zitten in het ijs, waardoor je je evenwicht verliest.

Bij SkatePro bieden wij hybride schaatsen aan welke de ijzers van ijshockey schaatsen combineren met de zachte schoen van fitness inline skates. Dus als je al een zachte schoen gebruikt tijdens het skeeleren, zal de overgang makkelijker zijn, omdat je hetzelfde comfortabele gevoel krijgt. Hybride schaatsen zijn alleen bedoeld voor recreatief schaatsen.

Kunstschaatsen - voor stunts en figuren

Kunstschaatsen of figuurschaatsen zijn voor degenen die graag figuren en stunts maken op het ijs. Met tow picks op de voorkant van de ijzers die gebruikt worden om je af te zetten, zorgen de klassieke kunstschaatsen ervoor dat je verschillende figuren kunt maken, zoals pirouettes en sprongen. Het is aan te raden om hiervoor 3 tot 4 towpicks te hebben.

De schoen bestaat in zowel leer of synthetisch leer. Leder wordt vaak gezien in duurdere kunstschaatsen voor professioneel gebruik. De schoen is typisch harder en dus minder comfortabel om te dragen, maar je krijgt er wel meer enkelsteun voor terug. schoenen gemaakt van synthetisch leer zijn doorgaans meer comfortabel om te dragen, maar bieden minder ondersteuning van de enkel. Echter, sommige moderne figuur schaatsen in synthetisch leder bieden eigenlijk betere ondersteuning dan lederen schoenen en hebben zelfs een betere voering, waardoor ze erg comfortabel voelen.

Hybride schaatsen

Voor meer comfort komen sommige schaatsen voor kinderen als een hybride schaats die een soft-boot heeft zoals je die kent van fitness inline skates. De ijzers kunnen zowel ijshockey ijzers zijn, of kunstschaats ijzers met tow picks. Aangezien ijshockey schaatsen al goed opgevuld en comfortabel zijn, is het een kwestie van persoonlijke voorkeur of je kiest voor een hybride of ijshockey schaats voor je kind. Kunstschaatsen, aan de andere kant, bieden niet hetzelfde niveau van comfort. Daarom kan het een goed idee zijn om een ​​hybride schaats te kopen met een kunstschaats ijzer er onder, voor jongere kinderen. Op deze manier kunnen ze kunstjes/figuren oefenen, zonder in te leveren op comfort of ondersteuning. Met betrekking tot ontwerp hebben deze schaatsen natuurlijk niet langer de klassieke kunstschaats look.

3-in-1 skates voor kinderen

Als je kind ook regelmatig graag op inline skates/skeelers staat, bieden wij 3-in-1 skates, bestaande uit een schoen waarop je zowel een schaatsijzer, inline wielen of rolschaats wielen kunt zetten. Zo kunnen de schaatsen worden gebruikt voor zowel de zomer en winter, zonder dat je 3 losse paren aan hoeft te schaffen. De kwaliteit en de prestaties van elk onderdeel, is echter niet zo goed als wanneer je ze apart aanschaft, maar ze dienen hun doel goed als het alleen bedoeld is voor incidenteel gebruik.

Als je nog steeds twijfels hebt over welke type schaatsen je moet kopen, kun je beginnen met schaatsen te huren bij je plaatselijke ijsbaan, om een ​​stap dichter bij je voorkeur smaak te komen.

Bekijk onze brede selectie van schaatsen

Je kunt ook lezen onze aankoop hulp: Aanschaf van IJshockey Schaatsen en Onderhoud van schaatsen

Neem gerust contact met ons op voor meer advies, mocht je nog vragen hebben. Onze klantenservice staat altijd voor je klaar om je te helpen. :-)

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden