Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Aankoop van langlaufschoenen

Bij het aankopen van langlaufschoenen is het essentieel dat je de context waarin je ze zult gebruiken in gedachten houdt. Het ontwerp van de langlaufschoenen verschilt namelijk, afhankelijk van de vraag of ze zullen worden gebruikt om van hut naar hut te gaan in Noorwegen of om een ​​record te halen in de beroemde Vasaloppet wedstrijd in Zweden.

Vind de juiste maat

De meeste mensen gebruiken dikkere sokken in langlaufschoenen, de schoenen moeten daarom een halve of hele maat groter zijn dan je standaard sportschoenen.

Het matchen van langlaufschoenen en bindingen

Het is van belang dat je langlaufschoenen passen bij je bindingen:

  • Alpina boots passen met Rottefella NNN-bindingen, Fischer en Rossignol Turnamic bindingen en Salomon Prolink bindingen
  • Salomon SNS en Atomic SNS boots passen met Salomon en Atomic SNS-bindingen
  • Salomon Prolink en Atomic Prolink boots passen met Salomon Prolink en Atomic Prolink bindingen, maar passen ook met Rottefella NNN-bindingen en Rossignol en Fischer Turnamic bindingen
  • Madshus boots passen met Rottefella NNN-bindingen, Fischer en Rossignol Turnamic bindingen en Salomon Prolink bindingen
  • Rossignol boots passen met Rossignol en Fischer Turnamic bindingen, Rottefella NNN-bindingen en Salomon/Atomic Prolink bindingen
  • Fischer boots passen met Fischer en Rossignol Turnamic bindingen, Rottefella NNN-bindingen en Salomon/Atomic Prolink bindingen

Lees verder over compatibiliteit van boots en bindingen in deze gids: Aankoop langlauf bindingen

Classic Langlauf Skischoenen

De langlaufschoenen in deze categorie zijn ontworpen voor zowel ervaren als beginnende skiërs. Voor beginners ligt de nadruk op het warm houden van de voeten dankzij een dikkere voering. Daarnaast moeten de schoenen goede ondersteuning bieden bij de hiel en enkels. Dit type schoen is goed voor de jaarlijkse wintervakantie of voor de eerste keer bij de Vasaloppet wedstrijd.

Classic langlaufskischoenen voor de meer ervaren skiërs zijn vaker lichter in gewicht in vergelijking met schoenen voor beginners. Ze zijn voorzien van een dunnere voering, zodat de schoenen niet zo warm zijn. Hiervoor in de plaats zijn ze wel een stuk lichter en hebben een stijvere hiel, waardoor je een betere krachtoverdracht krijgt.

Skate Langlauf Skischoenen

Langlaufschoenen (en -skis) voor de skate-stijl zijn anders ontworpen dan de classic uitrusting. De reden hiervoor is dat het bewegingspatroon in bij skate skiën heel anders is dan het klassieke skiën. Bij skating worden de enkels aanzienlijk meer belast. Daarom zijn skateschoenen ontworpen met een stijvere en hogere enkelsteun, vervaardigd uit plastic of carbon.

Daarnaast verschillen skateschoenen van klassieke langlaufskischoenen doordat ze een stijvere zool hebben. Dit betekent dat je met de hele zool je kunt afzetten, in tegenstelling tot de klassieke vorm waarbij je alleen kan afzetten met de voorvoet. Hierdoor genereer je bij skate meer kracht bij je afzet.

Langlauf Skischoenen Combi

Als je een liefhebber bent van zowel skate als het klassieke skiën en maar 1 paar schoenen wilt aanschaffen of juist de enkelsteun van classic schoenen nodig hebt, dan zijn de combi schoenen ideaal voor je.

Combi schoenen combineren de klassieke schoen met een skate schoen. Dit resulteert in een schoen met stevige steun voor de enkels, wat goed is voor skating. Het houdt daarnaast je enkels stabiel bij je afzet. Tegelijkertijd is je zool zacht zoals in een classic schoen.

Rolskischoenen

De meeste mensen gebruiken hun langlaufschoenen wanneer ze rolskiën buiten het skiseizoen en dat is prima. Als je deze oplossing hebt geprobeerd en voelt dat je voeten te heet worden wanneer je aan het rolskiën bent in de zomer, raden wij je aan de rolskischoenen met NNN-bindingen (NOS) te kopen. De zomerschoenen zijn lichter en ventileren beter dan de traditionele langlauf skischoenen.

Houd er rekening mee dat je schoenen sneller slijten als je ze gebruikt voor rolskiën, omdat grind en zout je schoenen slijten, vooral bij de rits. Je schoenen zullen op asfalt en gravelpaden minder lang meegaan dan op sneeuwpistes. Maak je schoenen goed schoon na gebruik om de levensduur van je schoenen te verlengen en zorg ervoor dat je ze opbergt op een droge plaats wanneer je ze niet gebruikt.

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden