×
Menu

Ski's kopen

De ski keuze hangt grotendeels af van je niveau, je lengte en of je wilt skiën op de piste, in het park of off-piste.

Welke ski lengte moet je kiezen?

De juiste lengte van de ski's is vooral afhankelijk van je lengte en je ski-niveau. Als basisregel moeten ski's in zich op dezelfde hoogte bevinden als je neus, als je skischoenen aan hebt.

Voor kinderen die net beginnen is het aanbevolen ski's te nemen rond de borst hoogte. Dit maakt het gemakkelijker om het te leren en het geeft een betere controle over de ski's.

Voor kinderen die al een poosje skiën en volwassen beginners, raden we aan ski's te kiezen die op dezelfde hoogte zitten als je mond of kin, ben je een expert, kunnen ze op ooghoogte komen.

De ski soort speelt ook een belangrijke rol, zoals aanbevolen in de onderstaande afbeelding:

6 soorten skis

Er zijn over het algemeen vier soorten alpine ski's te vinden bij SkatePro.

All mountain ski

Ben je enthousiast om de hele berg op ski's te verkennen? All mountain ski's zijn de meest veelzijdige ski's, optimaal voor zowel op de piste, off-piste en in het park. All mountain ski's zijn gebouwd met een breder ontwerp onder de voet en tips in vergelijking met een gewone pisteski, wat het stabieler maakt.

PISTE SKI

Dit soort ski's zijn voor degene die weten dat de geprepareerde pistes de plekken zijn waar je wilt skiën. Piste ski's zijn gemaakt om te cruisen en snel over de pistes te gaan, en voor plezier bij zowel korte als lange tochten.

Piste ski's zijn wat gemakkelijker te hanteren en manouevreren dan pure race ski's. Maar wees niet bang dat je langzaam bent op de pistes, piste ski's zijn nog steeds snel en krachtig.

Twintip ski

Een twintip ski is perfect voor degene die speelse dagen op de hellingen wenst maar het tegelijkertijd heerlijk vind om zichzelf uit te dagen met sprongen, halfpipes en boxes in het park. Een twintip ski is, kort toegelicht, een zachte flex ski met een opgeheven tip en tail ontwerp. Dit ontwerp voorkomt dat de ski weerstand geeft en biedt de mogelijkheid achteruit skiën. Twintip ski's behoren ook tot de categorie backcountry skiën, zoals hieronder beschreven, gebouwd om diepe sneeuw te verkennen in de off-piste.

Freeride ski / BACKCOUNTRY SKI'S

Heb jij een passie voor avontuur en poedersneeuw? Freeride wordt ook wel off-piste skiën en backcountry skiën genoemd. Freeride ski's worden gekenmerkt door hun breedte, stijfheid en een twintip ontwerp, die samen een geweldige flow in diepe sneeuw leveren en grote bochten.

Racing ski

Racing ski's zijn voor degenen die een passie hebben voor hoge snelheden en nieuw geprepareerde pistes. Gebouwd als carving ski's met een sterke edge grip en torsiestijfheid, race ski's zijn ook perfect voor slalom. Racing ski's zijn ontworpen met een relatief smalle taille en een breder tip, om je stabiliteit en controle te bieden.

TOURING SKI

Wil je door het besneeuwde bos wandelen om de perfecte onaangetaste diepe sneeuw te vinden? Dan passen de Alpine touring ski's perfect bij je.

Alpine touring ski's zijn voor je gemaakt om met je ski's aan je voeten te kunnen wandelen in de backcountry en op de achterzijde van de ongeprepareerde bergkanten . Touring combineert zowel wandelen als prestaties bij het naar beneden skiën.

Ski ontwerpen


Een baseline (een ski basis) varieert en kan bestaan ​​uit een camber, rocker of flat design. Deze ontwerpen worden vaak gecombineerd, afhankelijk van het doel van de ski.

Rocker: Is van toepassing als een ski in de tip en/of tail naar boven buigt, terwijl het middelpunt flat of camber kan zijn. Rocker voorkomt weerstand in poedersneeuw en maakt bochten maken makkelijker.

Camber: De tip en tail van de ski is in de sneeuw gedrukt, wat het contactoppervlak met de sneeuw vergroot. Het resultaat hiervan is een verhoogde stabiliteit bij hoge snelheid.

Flat: Wanneer het grootste deel van de ski baseline in contact is met de sneeuw.

In aanvulling op de ski's, is het zeer belangrijk dat je een comfortabele en warme skischoenen hebt. Lees hier meer over skischoenen kopen.

Producten

SkatePro