×
Menu

Aankoop van Ski's voor Beginners

Als je een beginnend skiër bent en je eerste paar ski's wilt kopen, dan is er een richtlijn om je in de juiste richting te begeleiden. Om het eenvoudig te houden, helpen we je om uit te zoeken welke ski's voor jou het beste zijn, wat de juiste lengte is en een paar aanvullende details over de breedte van ski's.

Voordat je uiteindelijk een besluit neemt, is het belangrijk om eraan te denken om ski's te zoeken die geschikt zijn voor je niveau in de beginnerscategorie. Dit zal je bij ski's brengen die meer vergevend en eenvoudig te beheersen zijn. Beginnersski's worden meestal geleverd met bindingen die in maat verstelbaar en eenvoudig in gebruik zijn.

Het kopen van een paar ski's voor jezelf maakt het mogelijk om gewend te raken aan het gevoel en hoe ze reageren, wat een van de vele voordelen kan zijn ten opzichte van ze te huren.

PISTE SKI'S - DE BESTE CARVING SKI'S OP GEPREPAREERDE PISTES

Zoals de naam al aangeeft, hebben de ski's een shape om op de piste te worden gebruikt. Beginnende skiërs besteden veel tijd op de piste waar ze de basis kunnen leren, dus pisteski's kunnen hier een ideale keuze zijn. Zelfs als je alle bergen onder de knie hebt, kunnen pisteski's je naar een hoger niveau tillen. De ski's zijn over het algemeen smaller waardoor ze meer grip op de sneeuw hebben.

Bekijk je nieuwe Piste Ski's

ALL MOUNTAIN SKI'S - DE BESTE ALLROUND SKI'S

Deze veelzijdige ski's zijn gemaakt voor een hele reeks omstandigheden. Ze presteren uitstekend op de piste maar kunnen ook buiten de piste worden gebruikt. Als je al een paar keer geskied hebt en ski's wilt die niet alleen voor op de piste bedoeld zijn, kijk dan eens naar All Mountain ski's. Ze zijn ontworpen met een smalle tot gemiddelde breedte voor een balans tussen veel grip op de piste en kunnen omgaan met zachte en hobbelige sneeuw buiten de piste.

Bekijk je nieuwe All Mountain Ski's

GESPECIALISEERDE SKI'S

Je kunt ook andere ski's vinden die voor bijvoorbeeld Park, Racing, Freeride en Touring zijn. Deze zijn over het algemeen meer voor de ervaren skiërs. Als dat iets is wat je interesseert, raden we aan om onze Ski's Kopen voor Ervaren Skiërs te lezen waarin we meer details bespreken.

Kies de Juiste Lengte van de Ski

Bij het uitkiezen van de lengte van de ski's moet je je lengte en skiniveau weten. Als beginner moet je een ski nemen die qua lengte tot dicht bij je neus komt. Elk skimodel is gemaakt in een reeks lengtes dus moet je er een kiezen die het dichtste bij de aanbevolen lengte komt. (3 cm langer of korter is geen probleem).

De maattabel geeft aan dat hoe minder ervaring je hebt, hoe korter de ski's moeten zijn. Dit komt omdat kortere ski's gemakkelijker te controleren zijn, wat belangrijk is als je aan het leren bent.

Je gewicht is een tweede factor die je kan helpen naar de juiste maat. Als je gewicht aanzienlijk lichter of zwaarder is dan een gemiddeld persoon, kun je ook kortere of langere ski's overwegen. Langere ski's voor zwaardere mensen en kortere voor lichtere mensen.

De foto toont de lengte van de ski voor een beginnende skiër

All Mountain/Piste Ski's
Eerste keer je lengte - 20 cm
Beginner je lengte - 15 cm
Gemiddeld je lengte - 10 cm
Gevorderd je lengte - 5 cm
Expert je lengte

De breedte van de Ski

De breedte van de ski's kan je vertellen hoe ze presteren op verschillende soorten terrein. De algemene regel is dat smalle ski's bedoeld zijn voor harde sneeuw en brede ski's voor zachte sneeuw. De breedte van de ski wordt beschreven in 3 cijfers en deze verwijzen naar de tip - waist - tail afmetingen.

De breedte van de waist is het getal die het meeste detail geeft en is altijd het middelste cijfer. Voorbeeld 132/78/113
Deze afmetingen staan op onze website onder de specificaties van elke ski.

Een waist van de ski tussen 70 en 82 mm is ideaal als je de meeste tijd gaan rondbrengen op de piste omdat ze ontworpen zijn voor stevige grip in de sneeuw. Daarom zijn ze de ideale keuze voor beginnende skiërs.

Andere Ski-Uitrusting

SKISCHOENEN

Skischoenen zijn zonder twijfel het meest belangrijke van je uitrusting die je moet kopen als je op skivakantie gaat. Alles wat je moet weten kun je hier vinden in de Het Kopen Van Skischoenen Gids, maar hier heb je alvast wat bruikbare informatie om van start te gaan.

De maat van ski boots wordt gemeten in centimeters en verwijst naar de volledige lengte van de voet van hiel tot teen. Je kunt de exacte maat te weten komen door je voeten op te meten met een meetlint of een liniaal. Net als bij de maat hebben de skischoenen een flex waarde die beschrijft hoe flexibel het buiten schaal is. Vanwege het comfort moet een beginner altijd op zoek gaan naar boots die eenvoudig kunnen buigen (Flex 60-90). Je kunt je aanbevolen boot flex en verdere details vinden in de Boot Flex Gids.

Tip: Zijn je skischoenen niet comfortabel? Zorg ervoor dat je skibroek niet in je skischoenen zit. Het enige dat in je skischoen moet zitten zijn je voeten en skisokken. Skisokken van goede kwaliteit kunnen blaren en pijn, of zelfs koude tenen voorkomen.

SKISTOKKEN

Skistokken helpen je om vooruit te bewegen op een vlakke ondergrond en zorgen voor een betere balans en ritme tijdens het skiën. Aan het ondereinde van de stok zit over het algemeen een plastic schijf waarmee wordt voorkomen dat de stok te ver in de sneeuw zakt. De Skistokken Lengte Tabel helpt je om de juiste lengte van de stokken te bepalen aan de hand van je lengte.

HELMEN

Vergeleken bij 20 jaar geleden draagt de meerderheid van de skiërs tegenwoordig een helm, ongeacht of ze beginner of expert zijn. Ze houden je hoofd warm, maar het belangrijkste is dat ze je leven kunnen redden.
Skihelmen zijn specifiek gemaakt om lang mee te gaan en om je tegen meerdere klappen te beschermen.
Andere helmen, zoals skate- en fietshelmen, zijn niet op dezelfde manier ontworpen en om die reden geen goed alternatief.
Je kunt er meer over lezen in Hoe je je helm moet dragen of de Levensduur van helmen.

SKIBRILLEN

Skibrillen maken je skivakantie zeker plezieriger. Ze beschermen niet alleen je ogen tegen fel zonlicht, harde wind of sneeuw maar verbeteren ook je zicht. Lees meer over brillen in onze gids De ultieme ski en snowboard brillen gids.

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden