×
Menu

Skikleding

Skikleding om je warm te houden in de bergen

Door de juiste skikleding te dragen blijf je warm, droog en comfortabel terwijl je jouw tijd spendeert in de bergen. In skigebieden heb je te maken met temperaturen onder de nul, regelmatige sneeuwval en onvoorspelbare windvlagen, dus het is belangrijk om volledig voorbereid te zijn met de juiste skikleding.

Welke skikleding heb ik nodig?

Een basislaag, middenlaag en een buitenlaag zijn de drie lagen van sneeuwkleding die je het warmst zullen houden, onafhankelijk van het weer.

De basislaag, ook wel bekend als thermokleding, is verantwoordelijk voor het afvoeren van vocht en zweet van het lichaam, maar het houdt je ook warm. De pasvorm van de basislagen moet nauwsluitend zijn en dicht op de huid zitten en kan op het boven- en onderlichaam worden gedragen. Bekijk hier onze collectie Thermo-ondergoed.

Een middenlaag, ook wel de isolatielaag genoemd, is de kleding die je tussen de basislaag en de buitenlaag draagt. Het wordt gebruikt om je bovenlichaam warm te houden en is gemakkelijk uit te doen wanneer je wilt afkoelen. Deze laag is van groot belang voor het reguleren van de lichaamstemperatuur. Zie hier onze Midlayers voor skiën.

De buitenlaag helpt als een laag die beschermt tegen sneeuw, regen en wind. Dit kunnen ski-jassen of sneeuwbroeken zijn, sommige van deze modellen hebben een fleece voering voor lichte isolatie. Bekijk hier ons assortiment Ski Jassen en Skibroeken.

Of je nu besluit te skiën of te snowboarden, alle skikleding van deze sectie is geschikt voor deze sporten. Andere kledingstukken die in beide sporten als even belangrijk worden gezien zijn Skihandschoenen & Wanten.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden