×
Menu

Lenzen

Goed om te weten

Een ski bril lens voor alle weersomstandigheden

Zoals je ongetwijfeld zult weten, kan het weer per dag erg verschillen. Soms zonnig, soms toch bewolkt of en 's avonds een mooie zonsondergang. Het is helaas niet mogelijk om een ski lens aan te schaffen, die samengaat met alle weersomstandigheden.

Je kunt overwegen om een extra lens aan te schaffen, zodat je de lens kunt wisselen, wanneer de weersomstandigheden veranderen. Het is wel belangrijk dat je dan een ski bril hebt, waarbij het mogelijk is om de lens los te halen en te verwisselen.

Ski bril lenzen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten. Het is echter belangrijk dat jij het beste presteert met de lens, die bij jou past en de condities waarin je skied natuurlijk.

Kies de juiste VLT voor je ski lenzen

Een van de meest belangrijke dingen om te overwegen, is hoeveel licht je ski bril doorlaat, tijdens je dagelijks gebruik ervan. De hoeveelheid is hierin verwerkt in een bepaalde schaal, genaamd VLT (Visible Light Transmission). Deze schaal heeft een waarde tussen de 0 - 100%. Hoe hoger het percentage, hoe meer licht je ogen uiteindelijk bereikt.

Wanneer je skied in de zon, adviseren wij een lens met een VLT van tussen de 5-20%. Tussen de 60-90 VLT is ideaal voor bewolkt weer en de begin van de zonsondergang.

Wanneer je opzoek bent naar een bepaalde lens, die samengaat met de meeste weersomstandigheden, moet je wellicht gaan kijken naar een 30 tot 60 VLT.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden