×
Menu

Gids - het kopen van kinder skates

Er zijn twee soorten kinder skates om tussen te kiezen – inline skates en rolschaatsen. Veel kinder skates zijn in maat verstelbaar en hebben een goede enkelondersteuning, waardoor ze zeer geschikt zijn voor kinderen. Leer in deze gids hoe je de juiste skate kunt kiezen voor je kinderen.

Bekijk deze video voor een snel overzicht van wat je moet weten voordat je een paar kinderskeelers koopt. De video is in het Engels.

Skaten met je kind is een plezierige onderneming dat niet alleen een goede work-out is, maar het helpt ook de motorische vaardigheden van het kind te verbeteren, zoals het houden van de balans. Daarbij, krijg je ook een hoop frisse lucht. Als je kind net begonnen is met leren skaten, kan het een goed idee zijn om mee te skaten met hem/haar, zodat ze een gevoel van veiligheid krijgen.

Moet je inline skates of rolschaatsen kiezen?

Inline skates en rolschaatsen voor kinderen hebben een aantal kenmerken met elkaar gemeen, maar verschillen ook van elkaar. Bij SkatePro, zijn alle wielen op beide type skates gemaakt van PU rubber (polyurethaan) in plaats van plastic. Rubberen wielen zijn een betere keuze omdat ze meer grip bieden op de ondergrond, in vergelijking met plastic wielen.

Kinder skates hebben bovendien een goede enkelondersteuning, wat je kind een betere stabiliteit en controle biedt.

Inline skates voor kinderen

Met inline skates is het makkelijker om op snelheid te komen en deze snelheid te behouden. Dit komt door de smalle wielen, die minder contact maken met de grond en daardoor ook minder weerstand krijgen.

Over het algemeen zijn kinderskeelers zeer lichtgewicht ontworpen en omdat ze geen trucks gebruiken, hebben ze minder onderhoud nodig.

We raden inline skates aan, als je van plan bent om langere ritten te maken. Bovendien, kun je ze zien als een zomers alternatief op schaatsen, waardoor je je schaatstechniek al kunt oefenen in de zomer.

Rolschaatsen voor kinderen / quads

Rolschaatsen (ook wel bekend als quads) hebben wielen die naast elkaar gemonteerd worden in plaats van achter elkaar, en zijn ontworpen met een brede baseplate dat meer stabiliteit en balans biedt. Aan de voorkant is er een zogenaamde toe stop die gebruikt wordt om af te zetten, maar kan ook als rem gebruikt worden.

Er is meer rolweerstand bij rolschaatsen vanwege de bredere wielen. Dit betekent dat je kind niet plosteling te veel snelheid krijgt.

Rolschaatsen hebben trucks aan de onderkant, waardoor je de hardheid van de rolschaatsen kunt aanpassen. Op deze manier kun je zowel the skate meer wendbaar maken voor makkelijkere bochten, of vaster voor meer stabiliteit.

Rolschaatsen zijn over het algemeen bekend als de originele skates omdat ze de eerste skates zijn die op de markt werden geïntroduceerd. Sommige ouders kiezen voor rolschaatsen omdat ze deze nog kennen van hun eigen jeugd.

Verstelbare kinder skates

De meeste kinder skates zijn in maat verstelbaar waardoor het kiezen van de juiste maat een stuk makkelijker wordt. In maat verstelbare skates groeien mee met je kind tot ongeveer 3-4 maten. Daarbij is het vrij gemakkelijk om de maat aan te passen. Je kunt simpelweg de schoen naar voren of naar achteren schuiven met de drukknop of ander mechanisme.

Als je een paar skates kiest die niet verstelbaar zijn, volg dan het volgende advies:

  • Lees altijd de maattabel die wordt getoond op de productpagina.
  • Het vuistregeltje is om een maat groter te kiezen dan je normale schoenmaat – tenzij anders vermeldt in de maattabel.

Skatebescherming

Om blessures te voorkomen, raden we altijd aan om een volledige beschermingsset te dragen die het hoofd, de polsen, ellebogen en kniën beschermt.

Je moet altijd gercertificeerde bescherming kiezen. Daarom kun je bij SkatePro alleen bescherming vinden die is gecertificeerd volgens de EN1078 normen. Daarnaast is de meeste bescherming die wij aanbieden verder getest door skaters.

We raden aan dat je kind een skatehelm gebruikt omdat deze ook de achterkant van het hoofd beschermt. Skatehelmen zijn zeer geschikt voor het skaten omdat je vaak achterwaards valt. Sommige skatehelmen zijn zelfs in maat verstelbaar. Polsbeschermers voor kinderen hebben gebruikelijk twee platen – een boven op de hand en een onder de hand. Dit stabiliseert de hand van het kind en beschermt deze tegen een breuk.

Vergeet niet om in de maattabel te kijken om de juiste maat te bepalen.

Onderhoud

Het is belangrijk om de kinder skates goed te onderhouden zodat ze jarenlang met veel plezier gebruikt kunnen worden. Dit betekent:

  • Vermijd skaten in zand en water.
  • Berg de skates op met voorkeur binnenshuis, op een droge plek.

Zie onze brede selectie kinderrolschaatsen of inline skates voor kinderen.

Voel je vrij om contact met ons op te nemen voor advies en vragen. Onze klantenservice staat altijd klaar om je te helpen :-)

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden