×
Menu

Skihelmen Kind

  Filter
Maat

Goed te weten

Het dragen van een kinder skihelm

Skiën is een zeer populaire wintersport, en vele gezinnen gebruiken skiën om gezellig samen te zijn. Maar daarentegen wordt skiën ook beschouwd als een extreme sport, omdat het risico op het oplopen van een blessure groot is voor zowel beginners als gevorderde rijders. Dat gezegd hebbende, het zou als vanzelfsprekend moeten zijn dat je kinderen en tieners kinder ski helmen dragen of een kleuter een ski helm als je ze piste afscheuren.

Als we naar de statistieken kijken, dan vermindert het gebruik van junioren skihelmen het risico op hoofdletsel met 35%. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom vele landen wetten hebben om het verplicht te maken voor kinderen om kinderhelmen te dragen tijdens het skiën.

Maar is het echt nodig om een kleuter skihelm te dragen?

Zelfs wanneer je kind een ervaren skiër is, weet je natuurlijk nooit wat er voor hem of haar zich kan afspelen. Zelfs als je constant aan de zijde van je kind bent, of rustig aan skiet, kun je nog steeds niet voorspellen wat de anderen om je heen gaan doen.

Onthoud dit: Het is altijd beter om wat krassen op een helm te krijgen dan krassen op je hoofd.

Een ander groot voordeel als je kind een junioren skihelm draagt, is dat de helm een prima hoeveelheid warmte afgeeft en de meeste kinderen zijn gek op die gave uitstraling die een stijlvolle skihelm levert.

SkatePro